Müteahhitten binlerce liralık vurgun

İzmir'in Menemen ve Çiğli ilçelerinde, yaptığı daireleri birden fazla kişiye satıp, kat karşılığı bina yapma vaadinde...

TAKİP ET

İzmir'in Menemen ve Çiğli ilçelerinde, yaptığı daireleri birden fazla kişiye satıp, kat karşılığı bina yapma vaadinde bulunduğu arsa sahiplerini de sözleşmeye aykırı hareket ederek dolandırdığı öne sürülen müteahhit ile aralarında aile üyeleri ve emlakçıların da olduğu 7 kişi operasyonla yakalandı. 6 şüpheli adli kontrolle serbest kalırken, müteahhit ise tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda İzmir Valiliğine başvuran mağdur vatandaş, Çiğli'nin Harmandalı ve Menemen'in Ulukent mahallelerinde emlak ve müteahhitlik işi ile uğraşan iş adamı Akın U. ve birlikte hareket ettiği öne sürülen kişiler tarafından dolandırdıklarını, paralarını geri istediklerinde korkutmak amaçlı tehdit edildiklerini iddia ederek şikayet etmesi üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Birde fazla satış, arsa dolandırıcılığı
İhbar üzerine harekete geçen Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu ekipleri, Menemen ve Çiğli ilçelerinde yaptığı daireleri birden fazla kişiye satıp, kat karşılığı bina yapma vaadinde bulunduğu arsa sahiplerini de sözleşmeye aykırı hareket ederek dolandırdığı öne sürülen 8 şüpheliye operasyon düzenledi.

Müteahhit tutuklandı, firari bir kişi aranıyor
Operasyonda müteahhit Akın U., kardeşi Mustafa U., eşi Sibel U., kızı Miray U., emlakçılık yapan Fuat U, Haydar T. ve Eşref B. gözaltına alındı. Firari olan Bilal B.'nin de arandığı öğrenildi. Menemen Adliyesine götürülen şüphelilerden Sibel U., Miray U., Haydar T., Eşref B., Mustafa U. ve Fuat U. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, müteahhit Akın U. mahkemece tutuklandı. Ev sahibi olma hayali kurarken milyonlarca lira dolandırıldıklarını öne süren mağdurlar ise saatlerce adliye binası önünde bekledi.

İHA

Bakmadan Geçme