Ödemiş'te fidanlar toprakla buluşturuldu

Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Ödemiş'e bağlı Birgi Mahallesinde yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu. Ödemiş İlçe Kaymakamı Fatih...

Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Ödemiş'e bağlı Birgi Mahallesinde yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Ödemiş İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, 'Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile kasım ayında bir ağaçlandırma seferberliği oluyor ülkemizde. Geçtiğimiz temmuz ayında Birgi mahallemizde yanan küçük bir ormanımız vardı. Bizde bu yılki ağaç dikme etkinliğini burada gerçekleştirdik.  Bugün öğrencilerimiz ile bürokrasimizle, vatandaşlarımızla hep beraber güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Katılım çok fazlaydı. İnşallah ormanımızın yanan her tarafını ağaçlandıracağız. Katılan herkese çok teşekkür ediyoruz.' İfadelerinde bulundu.

Ödemiş Orman İşletme Şefi Başak Öğütken Derecik, ' Burada İlçe Kaymakamlığı, Cumhuriyet Savcılığı, Ödemiş Belediyesi, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları ve 150 tane öğrencimizle birlikte, 2 hektar sahaya 2.500 kızılçam, 500 mezarlık Selvi'si,  500 kara Selvi, 10 tanede fıstık çamı dikmiş bulunmaktayız. Burası Birgi'de 231 nolu bölmede yanan alan aslında, yanan yer 11 hektardı bugün 2 hektarını ağaçlandırdık. Gelen herkese çok teşekkür ediyorum' dedi.

Etkinliğe katılanlar, yangından sonra temizlenen bölgede dikim işlemi gerçekleştirerek fidanlara can suyu verdi.

Seval KONURALP

Bakmadan Geçme