OTİZME DİKKAT ÇEKMEK İÇİN İLÇE İÇİNDE YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİLER

 Ödemiş İlçesinde  Dünya  Otizm günü nedeniyle  farkındalık yaratmak ve Otizmin önemine dikkat çekmek isteyen  Ödemiş te...

TAKİP ET

 Ödemiş İlçesinde  Dünya  Otizm günü nedeniyle  farkındalık yaratmak ve Otizmin önemine dikkat çekmek isteyen  Ödemiş te ilçe kaymakamlık  ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ile İşbirliği gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Fatih İş Eğitim Uygulama okulu ve Özel öğrenci bireyleri  Ödemiş te Ulus meydanın dan başlıyarak   uzun kuyruklar oluşturarak ilçede yaşayanların  Otizm konusunda  dikkatini çekmek için farkındalık yürüyüşü ilçedeki kamu kurumların da katılımıyla  Ödemiş Halk Eğitim merkezinin mehteran takımıyla birlik te  gerçekleştirdiler.

      İLÇE DE OTİZM KONUSUNA  KAMU KURUM VE TÜM ÖĞRENCİLER SEFERBERLİK BAŞLATTILAR.

  Ödemiş ilçesinde ilk kez Otizm günün de  Ödemiş kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü nezdinde başlatılan uygulama çerçevesinde  Otizm ile ilgili pankartlar yazılarak  farklı bir uygulamanın ilk i başlatılırken, konuyla ilgili olarak önümüzdeki yıllarda da bu uygulamanın bu şekilde devam edeceği  Ödemiş te ise Geleneksel  olarak Dünya otizm günlerinde bununla ilgili olarak farkındalık yürüyüşlerinin devam etmesi bekleniyor.

 ÖDEMİŞ KAYMAKAMI ATEŞOĞLU ' ÖDEMİŞ TE BİR GÜN SONRA DA OLSA BURADA OTİZME DİKKAT ÇEKİLDİ.

 Ödemiş te  ' Dünya  Otizm ' günün de gerçekleşen etkinlik kapsamında ise  öğrenciler  ödemiş Halk eğitim merkezinin Mehteran takımıyla birlik te  pankartlar eşliğinde yürüyüşe katılırken   son olarak yürüyüşün bittiği  alanda   bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Otizm haftasıyla ilgili olarak konuşma yapan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ise ' vatandaşımıza dün itibarıyla  yapılan Dünya otizm gününü bir gün sonra da olsa tanıtma fırsatı bulduk.

Tabii burada sadece otizm değil,ilçemiz genelinde tüm engellilerimiz için yapılacak çalışmaları gözden geçirmemiz, onlar için yapacak olduğumuz bir çalışmayı da öz eleştiri yapmamız lazım. Yine önümüzdeki haftalarda engelliler haftasıyla ilgili çeşitli güzel etkinliklerin yapılacağına inanıyorum.  'dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ  MURAT İÇEL   'DÜNYA OTİZM GÜNÜN DE ÖDEMİŞ TE FARKINDALIĞA DİKKAT ÇEKİLDİ.'

 Ödemiş İlçe Milli Eğitim müdürü  Murat İçel ise '2 Nisan otizm farkındalık günü zaten Nisan ayı otizm ayı bu münasebetle yani 2 Nisan dada Dünya otizm farkındalık günü dün idi bu fakat bugün daha yoğun bir katılım olacağını düşünerek ten biz bugün 3 Nisan günü gerçekleştirdik bu yürüyüşümüzü. Bu konuda ise yapılan  yürüyüş ile bir farkındalık oluştuğuna inanıyoruz. Burada başta İlçe kaymakamımız  Celil Ateşoğlu olmak üzere ilçedeki tüm kamu ve kurumların yanı sıra  değerli öğrencilerimiz  ve öğretmenlerin de katılımıyla Otizme dikkat çekildi.'dedi.

ÖDEMİŞ  FATİH ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU MÜDÜRÜ  TANER TOKALI ' BU KONUDA İSTENİLEN DİKKAT ÇEKME ETKİSİNİN YARATILDIĞINA İNANIYORUZ.'

Ödemiş   Fatih özel eğitim uygulama okulu müdürü  Taner Tokalı  ' 2 Nisan otizm farkındalık günü yürüyüşü için okul kurumumuz olarak başta Ödemiş Kaymakamımız Celil Ateşoğlu nun önderliğinde mehteran takımıyla beraber bir yürüyüş planlamıştık farkında lığı yaratmak için güzel bir katılım oldu. Protokolden ve çevre halkımızdan güzel bir katılımla beraber yürüyüşümüzü tamamladık.sonunda bir saygı duruşu ve istiklal Marşını ve günün önemini belirten sayın Kaymakamımızın konuşmasıyla günümüzü tamamladık.Her halde istediğimiz etkiyi yaratmış bulunmaktayız farkındalık oluşturduk. Diye tahmin ediyorum. Birincisini Ödemiş te düzenledik  bundan sonra umarım geleneksel halde devam etmeye çalışırız.'Dedi.

 Ödemiş te Ulus meydanın da bulunan  Otizm haftasıyla ilgili olarak yapılan toplu yürüyüş  Ödemiş  Zübeyde Hanım Kız Teknik okulu önünde başlarken yürüyüş  Ödemiş Hükümet meydanın da sona erdi.

Bakmadan Geçme