Protez tırnak hakkında merak edilenler
Şaha Çimen/Yeni Kiraz Kadınların son zamanlarda sıklıkla kullandığı protez tırnak, şimdilerde çok popüler olma yolunda. Çoğunlukla...
Şaha Çimen/Yeni Kiraz
Kadınların son zamanlarda sıklıkla kullandığı protez tırnak, şimdilerde çok popüler olma yolunda. Çoğunlukla güzellik algısıyla yaptırıldığı düşünülen protez tırnağın sadece güzellik için değil, tırnakta oluşan belli başlı sorunlara çözüm üretmek için de yapıldığı görüşü mevcut.
İki yıl önce Rusya'da gittiği kurslarla protez tırnak yapmayı öğrenen Katerina Güngör, şimdilerde evlendiği Türkiye'de bu işi yapıyor.
Seferihisar Turgay Kuaför'de çalışan Katerina Güngör, kadınların son dönemlerde sıkça tercih ettiği protez tırnakta farklı teknikler kullanarak tırnaklara farklı görüm kazandırıyor.
Protez tırnak dışında manikür, pedikür, kalıcı oje, tırnak güçlendirmesi de yapan Katerina Güngör, protez tırnak hakkında merak edilen sorulara cevap verdi.
'Protez tırnak sadece güzellik için tercih edilmez. Tırnakta çeşitli sorunların önüne geçmek için de yapılabiliyor' sözlerine değinen Katerina Güngör, protez tırnağın genel hatlarıyla ne olduğunu, hangi durumda protez tırnağa ihtiyaç duyulduğunu şu ifadelerle anlattı:
'Tırnağı yamuk, tırnağından memnun olmayan, tırnak yiyen, tırnağı olmayan, tırnağı küçük ve ince olan insanlara tırnağını kalınlaştıran, insanların tırnaklarına yapıştırılarak güzel görünüm veren yapay tırnaktır protez tırnak.'
Bakımı Yapılmazsa Mantara Sebep Olur
Protez tırnağın kullanım süresiyle alakalı çeşitli bilgiler veren Katerina Güngör, 'İnsanlar protez tırnağı çok uzun süreli kullanırsa bu birtakım sorunları beraberinde getirebilir. Protez tırnağın ömrü 3 hafta en fazla 1 aydır. Sonrasında bakım yapılmalıdır protez yapılan tırnağa. Bu yapılmazsa kendi tırnağı gittikçe uzar ve tırnak ortadan kırılır. Bu kırılma sonucunda kişinin canı çok yanar. Tırnağın uzama hızına göre bakımını ihmal etmemek gerekiyor. Eğer ihmal edilirse mantar gibi sorunlar kendisini gösterir' dedi.
Günlük Hayatı Zorlaştırmaz
Protez tırnağın günlük hayatı zorlaştırdığı yönündeki algıya dair konuya açıklık getiren Katerina Güngör, protez tırnağın günlük hayatı zorlaştırmadığını şöyle anlatıyor:
'Protez tırnak günlük hayatımızı kesinlikle zorlaştırmaz. Ben hem başkalarına hem de kendime protez yapıyorum. Üç hafta bir ay kullanıyorum. Günlük işlerinden çamaşır, bulaşık, temizlik vs. aklınıza gelebilecek her işi protez tırnaklarımla yapıyorum. Herhangi bir engeli olmuyor. Dışarıdan göründüğü gibi zor değil kullanımı. Zaten biz yaparken uzunluğu çok uçlarda yapmıyoruz. En fazla tırnağa 4 santim ekliyoruz. Müşterilere de genelde 3 santime kadar öneriyoruz.
Kendi Başına Yapmak Yanlış
İnsanların videolardan ya da internet bilgilerinden gördüğü teknikleri evlerinde kullanmamalı konusunda uyarıda bulunan Katerina Güngör, devamında şunları aktardı:
'İnsanlar evde kendi kendilerine protez tırnak yapamazlar. Bu zor bir işlem. İnsanın kendisine yapabilmesi için eğitim alması şart. Yanlış yapıldığında tırnakta ciddi sorunlar oluşabiliyor. Özellikle videolardan bakıp yapmak çok yanlış. Çünkü videosunu izlediğiniz kişiyle sizin tırnağınızın yapısı, boyu, şekli bir olmayabilir. Tırnağın kendisi farklı en önemlisi. Karşı tarafın tırnağı kuruyken sizin tırnağınız yağlı olabilir. Onun yaptığı yöntemle kendi tırnağınıza işlem yapmaya katlığınızda tırnak hem yaralanır hem de istediğiniz görünümü elde edemezsiniz. Her tırnağın yapına göre baz, jel, primer değişik oluyor. Biz burada tam olarak hangi tırnağın nasıl bir işleme ihtiyacı olduğunu bilebiliyoruz. İnsanların bunu yapmaktan kaçınmasını tavsiye ederim'
Son olarak protez için kesinlikle bir yaş sınırlaması olmadığını kaydeden Katerina Güngör, tercihen 14 yaş sonrasına protez tırnak işlemi yaptığını anlattı. Devamında da şunları söyledi:
'Çok küçük yaştaki çocuklara yapmayı tercih etmiyorum. Çünkü çocuklar küçük oldukları için tırnakları çok incedir. Tırnakları daha yeni oluşuyor ve yavaş yavaş uzuyor. 10- 12 vs. yaş grubuna protez tırnak yapmak istenmeyen sonuçları meydana getirebilir. Tırnakları çok genç olduğu için onlar yararına pek faydalı olabileceğini söyleyemem. 14 Yaş ve sonrası için herhangi bir sorun teşkil etmez'