Samandağ’da sağlık emekçisine sendikal baskı

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi, yaptığı açıklamada, “Samandağ Devlet Hastanesi İş Yeri Temsilcimiz Helen Camuz...

TAKİP ET

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi, yaptığı açıklamada, 'Samandağ Devlet Hastanesi İş Yeri Temsilcimiz Helen Camuz Köksal başta olmak üzere hastanedeki üyelerimiz üzerinde artan idari baskılara karşı yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz: Baskı ve yıldırma ile sendikal faaliyetlerimiz bugüne kadar engellenemediği gibi bundan sonra da engellenemez. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz' diyerek şu talepler yer aldı:

  • 'Sağlık emekçilerinin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirmeleri suç değildir.
  • Halkı bilgilendirmek suç değildir, sağlık hakkı mücadelesi engellenemez.
  • Kurum amirleri tüm çalışanlara ve sendikalara eşit mesafede durmalıdır. Yöneticiler yasalara uymak ve mevzuatı herkese eşit uygulamak zorundadır.
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yetkili sendika görevlidir ve İSG Kurulunda yer almalıdır.
  • Sunduğu nitelikli sağlık hizmetine rağmen temsilcimizin görevden alınması halka sunulan sağlık hizmetinin de engellenmesi anlamına gelmektedir.
  • Temsilcimizin en doğal hakkı olan sağlık raporu hakkına erişimini engellemek sağlık hakkını engellemektir.'

Samandağ Devlet Hastanesi İş Yeri Temsilcimiz Helen Camuz Köksal başta olmak üzere hastanedeki üyelerimiz üzerinde artan idari baskılara karşı yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz: Baskı ve yıldırma ile sendikal faaliyetlerimiz bugüne kadar engellenemediği gibi bundan sonra da… pic.twitter.com/apKLt8xpyG

— SES Genel Merkezi (@sesgenelmerkezi) September 1, 2023

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme