Sandığa gidenlerin yol masrafı karşılanacak

ADAF, 81 il valiliğine ‘Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri’ konulu bir genelge gönderdi....

ADAF, 81 il valiliğine 'Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri' konulu bir genelge gönderdi. Genelgede diğer illerden afet bölgesine ve afet bölgesinde de geçici yaşayanlar için gidiş-dönüş yapmak isteyenlerle ilgili tahliye taleplerinin karşılanması işlemlerinin devam edeceği belirtildi.

Bu sebeple de afetzede yurttaşların geri dönüş ve yol masraflarının karşılanması, iş ve işlemlerinin yürütülmesi için de valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde daha önce oluşturulan birimler görevlerine devam edecek.

Vatandaşlar, https://tahliye.afad.gov.tr  adresinden sisteme giriş yaparak, tahliye ve dönüş işlemleri için müracaat noktalarına başvuran afetzedelerin bilet ücretleri karşılanacak. Kendi imknlarıyla bilet alan afetzede vatandaşların talep etmeleri doğrultusunda, yapılacak ödemelerin depremzede vatandaşların T.C. kimlik numaraları aracılığıyla gerçekleşecektir.

7/24 çalışma esasıyla yürütülen tahliye ve müracaat merkezlerine başvuran vatandaşların ulaşım noktasında uygun vasıtalarla gidiş -dönüş için tüm imknlar sağlanacağı belirtildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme