TEKNOFEST İzmir düşüncesince geri sayım sürüyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde planlı TEKNOFEST Havacılık, Uzay...

TAKİP ET

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde planlı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri ortada İzmir'de düzenlenecek.

Milli uygulayım bilimi çoğaltma ve ihya dair gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek, bu bölgelerde etkin binlerce gencin projesine dayanak bulunan TEKNOFEST, İzmir'de Çiğli Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. Festival çerçevesinde birbirinden ayrımlı kategorilerde düzenlenecek uygulayım bilimi yarışmalarında beşinci sınıf düzeyinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve yetkilendirilmiş seviyesine derece kalifiye binlerce gailesiz düşlerini yapmak düşüncesince yarışacak. TEKNOFEST 2023'te Roket, Model Uydu, Ulaşımda Yapay Zeka, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Tasarım, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom, Tarım Teknolojileri ve Robotik Yarışmaları kabilinden gençlerin candan izleme etmiş olduğu 41 ayrımlı uygulayım bilimi yarışması düzenlenecek. TENOFEST İzmir'e ziyaretçi kayıtları festivalin https://t3kys.com/tr/teknofest/visitor/apply/izmir/ adresi üstünden koyu halde bitmeme ederken, festivali görüşme kılmak isteyenlerin linkteki iştirak formlarını doldurmalarının bölgeye girişleri kolaylaştıracağı bildirildi.

Festivale katılanlara 'toplu taşımayı kulanın' önerisi

Ayakları yere basmayan curcuna TEKNOFEST'in İzmir ayağında muvasala noktasında katılımcılar ve ziyaretçiler düşüncesince sert aşırı seçenek bulunuyor. İZBAN, İZDENİZ, yer altı treni ve ESHOT dolgun transfer araçlarının yanı sıra, dileyenler bisikletleriyle de curcuna bölgesine ulaşabilecek. Katılımda muhtemel ziyaretçi yoğunluğu zımnında ulaşımdan kaynaklanabilecek sıkışıklık ve gecikmelerin önlenmesi düşüncesince ziyaretçilerin curcuna bölgesine ulaşımda hususi anahtar adına raylı sistem, denizyolu ve şehremaneti otobüslerinden yararlanmaları öneriliyor. Bu çerçevede İZBAN kabilinden Aliağa-Torbalı ve Torbalı-Aliağa hattında 12 bugün aralıklarla kere düzenlenecek. İZBAN'ı Menemen anlamında kullanacak ziyaretçiler, TEKNOFEST bölgesine iktiran yapmak düşüncesince Ulukent İstasyonu'nda inerek, 220 No'lu Ulukent-Teknofest Festival Alanı ESHOT ring otobüslerinden yararlanma edebilecek. İZBAN'ı Alsancak anlamında kullanacak ziyaretçiler ise TEKNOFEST bölgesine iktiran yapmak düşüncesince Egekent İstasyonu'nda inerek, 219 No'lu Egekent-Teknofest Festival Alanı ESHOT ring otobüslerinden faydalanabilecek.

TEKNOFEST'e muvasala düşüncesince derya yöntemini değerlendirmek isteyenler, Konak-Bostanlı derya otobüsü hattını yahut Alsancak-Bostanlı derya otobüsü hattını kullanabilecek. Deniz otobüsü kullanacak ziyaretçiler, Bostanlı İskelesi'nde inerek, 218 No'lu Bostanlı İskele-Teknofest Festival Alanı ESHOT ring otobüsleriyle curcuna bölgesine ulaşabilecek. ESHOT'un 218 No'lu Bostanlı İskele-Teknofest Festival Alanı, 219 No'lu Egekent-Teknofest Festival Alanı ve 220 No'lu Ulukent-Teknofest Festival Alanı ring otobüsleri, curcuna bölgesine daim seferler düzenleyecek.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme