Titan Denizaltısının enkazının ilk parçaları yüzeye çıkarıldı

CanadianPress’in haberine göre, turistik bir gezi için 18 Haziran’da Atlantik Okyanusu’nda Titanik enkazına dalış yapan OceanGate...

TAKİP ET

CanadianPress'in haberine göre, turistik bir gezi için 18 Haziran'da Atlantik Okyanusu'nda Titanik enkazına dalış yapan OceanGate şirketine ait Titan denizaltısıyla iletişim, dalıştan kısa bir süre sonra kesildi. Yapılan çalışmalarda denizaltının içe doğru patlayarak battığı ve içindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi.

ABD ve Kanada Sahil Güvenlik ekipleri, uzaktan kumandalı araçlarla denizaltının enkazına ulaşmak için çalışmalara başladı. Bu çalışmalar sonucunda Titan denizaltısına ait bazı parçalara ulaşıldı. Kanada'nın St. John's limanında toplanmaya başlanan enkaz parçaları, vinçlerle gemiden indirildi ve plastik koruyucu kaplamalarla muhafaza altına alındı.

Enkaz arasında denizaltının iniş takımı ve arka kapağı gibi parçaların bulunduğu belirtildi. Çıkarılan enkaz parçalarının, kazanın nedeninin belirlenmesi için yürütülen soruşturmaya ışık tutacağı ifade edildi. Ancak henüz tamamına ulaşılamayan enkazın daha sonra nereye götürüleceği ise henüz açıklanmadı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme