Trabzon'da turist sayısında yüzde 30 artış yaşandı

Trabzon'a başta Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden mevrut turist sayısında geçtiğimiz yıla nispetle yüzde 30 artış...

TAKİP ET

Trabzon'a başta Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden mevrut turist sayısında geçtiğimiz yıla nispetle yüzde 30 artış yaşandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde geçtiğimiz sene yaşanmış olan gezim hareketliliği bu sene da artarak bitmeme etti. Trabzon Havalimanı tarihinin en derin gününü 30 Haziran tarihinde yaşarken, havalimanına 145 tayyare iniş-kalkış yaparak tamamı zamanların rekoru kırdı. Turist sayında sabık yıla nispetle yüzde 30 oranında artış yaşanmış olan kentteki gezim hareketliliğini değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaşanmış olan sıkıntıları gözden geçirip önümüzdeki sezona elan apiko ortak Trabzon kurmak düşüncesince harekete geçeceklerini kaydetti.

Trabzon'un bu sene derin ortak gezim sezonu geçirdiğini tabir fail Zorluoğlu, 'Trabzon, sabık sene bulunduğu derece bu sene de gezim itibarıyla baş döndürücü derin ortak mevsim geçirdi. kent kendisine sabık seneye layıkıyla minimum yüzde 30 elan ortak tomar turist ağırladık. Bu derece yoğunluğa karşın kentin madun ve fevk yapısı mevrut ziyaretçilerimizi ağırlamaya yetti baş döndürücü ağır mesail yaşanmadı. Ulaşımda da madun yapıda da fevk yapıda da baş döndürücü dava görmedik. Tabi ki gezim sektörü, Trabzon düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli ortak sektör' dedi.

'Trabzon yüzde 2'lik ortak paya sahip'

'Türkiye'deki gezim geliri 50 bilyon yöresinde bulunduğunu düşünürsek Trabzon yüzde 2'lik ortak paya sahip' diyen Zorluoğlu, 'Geçtiğimiz sene turizmden 1 bilyon yöresinde döviz geliri elde etmiştik bu sene bu rakamın az buçuk elan kalık bulunduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla Türkiye'deki gezim geliri 50 bilyon yöresinde bulunduğunu düşünürsek Trabzon yüzde tefrika ortak paya sahip. Sadece yegne başına gezim geliri tekvin anlamında. Dolayısıyla bu sektör, hem bugün hem gelecekte şehrimizin tutum itibarıyla baş döndürücü ehemmiyetli parçası. O sebeple bizde Büyükşehir kendisine turizme bambaşka ortak ehemmiyet veriyoruz. Yeni destinasyonlar, acemi hayat alanları kentin içinde Ganita, Yalıncak, Maraş Caddesi Kızlar Manastırı, Boztepe derece projelerimizle mevrut turistlere elan dörtköşe devir geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. İnşallah buna geçenlerde Beşirli dolgu sektörü devamında Akçaabat, Söğütlü ve Yıldızlı yalı düzenlemeleriyle acemi eklemeler yapacağız. Bir yandan gezim destinasyonlarımızdan Uzungöl'de, Kızlar Manastırı'nda, Mustafa Kemal Atatürk Köşkü'nde, Sümela Manastırı'nda icraat yaptık hazırlamaya da bitmeme ediyoruz. Uzungöl'de şita boyu gene çalışılacak. Mustafa Kemal Atatürk Köşkü bitirilmek kıl payı baş döndürücü serbest şümullü yenileme emek harcaması beğenmek kıl payı 29 Ekim'de inşallah orayı hizmete açacağız. Çal Mağarası ile ilişik çalışmalarımız olacak. Dolayısıyla ortak yandan bulunan destinasyonlarımızı iyileştirir, güzelleştirirken ortak yandan da acemi alanlar hazırlıyoruz hizmete açıyoruz. Çalışmalarımız bu biçimde bitmeme edecek' niteleyerek konuştu.

'Restoranların konaklama bölgelerin denetimi elan ortak tomar gündeme gelecek'

Turizmle ilişik devir kurnaz hastalıkların yaşandığına uyanıklık çekici Zorluoğlu, gezim hizmeti sağlayan restoranların, konaklama yerlerinin denetiminin elan ortak tomar gündeme geleceğini tabir fail Zorluoğlu, 'Elbette mesail yaşanmıyor mu? Elbet mesail yaşanıyor. Bazıları içtimai meseleler, birileri denetleme meseleleri kısaca Trabzon'da gezim sektörüyle demin inşallah Valimizin başkanlığında detaylı toplantılar yapacağız yaşadığımız sıkıntıları gözden geçirip önümüzdeki sezona elan apiko ortak Trabzon kurmak istiyoruz. Bu açıdan başta gezim hizmeti sağlayan restoranların konaklama bölgelerin denetimi elan ortak tomar gündeme gelecek. Turizm Bakanlığımızın konutlarını turistlere kiraya verenlerle ilişik ortak kanuncu düzenlemesi olacak o çerçevede o da meşru ortak boyuta önceki olacak. Taraflarla, paydaşlarımızla oturup bu noktadaki eksiklerimizi ne gidereceğimizi konuşup inşallah akıllıca çözümleri de üreteceğiz' ifadelerine toprak verdi.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme