Türk derileri İtalya’da

Türk deri ihracatçıları, Avrupa'nın en prestijli fuarı olan Meraverse’da 17 -20 Haziran tarihleri arasında ürünleri sergileyecek....

TAKİP ET

Türk deri ihracatçıları, Avrupa'nın en prestijli fuarı olan Meraverse'da 17 -20 Haziran tarihleri arasında ürünleri sergileyecek.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, '2022 yılında 1,5 milyar dolarlık ihracata imza attık. Cumhuriyetin 100'üncü yılında 2 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşmak için İtalya'yı en önemli hedef pazarlardan biri olarak görüyoruz. İtalya dünyanın en büyük deri ürün ithalatçılarından biri, yıllık 10 milyar doların üzerinde ayakkabı ürünleri ithalatı var. Ocak-Mayıs döneminde deri ve deri mamulleri ihracatımız yüzde 7 artışla 865 milyon dolara ulaştı.' dedi.

Dünyada ilk kez Türk deri ihracatçıları Metaverse'de ürünlerini sergilendiğini ifade eden Zandar' Pandemi döneminde dünyanın ilk dijital fuarına imza attıklarını hatırlatarak, 'Expo Riva Schuh Fuarı'nın birinci edisyonunda bir ilke daha imza atarak firmalarımızın ayakkabı ürünlerini Metaverse ortamında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle EIB trend alanında fuar ziyaretçilerine göstermiştik. Bu sefer de firmalarımıza ait toplam 65 ürünü artırılmış gerçeklik teknolojisiyle EİB metaverse altyapısında sergilenecek. EİB Metaverse trend alanında ziyaretçiler ürünlerimizi üç boyutlu 360 derece inceleme şansını yakalayacak. Fuar çerçevesinde Türkiye milli katılımı dışında bu tarz yeni bir projeyle katılımcı firmaların ve ürünlerinin tanıtımını yapan başka bir ülke daha yok. Ülkemizin dijitalleşme yolunda önemli bir mesafe kat etmesini sağlayacak bu atılımımızdan gurur duyuyoruz.' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme