Türkiye’de bir ilk olacak

Hafize Gaye Erkan, yurt dışında önemli bir finans kariyerine sahip olan ve Türkiye’ye dün dönen Erkan’ın,...

TAKİP ET

Hafize Gaye Erkan, yurt dışında önemli bir finans kariyerine sahip olan ve Türkiye'ye dün dönen Erkan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Erkan, iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayarak 'en genç finans profesörü' unvanını kazandı.

Princeton Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Goldman Sachs adlı Amerikan yatırım bankasında çalıştı ve daha sonra First Republic Bank'ta üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Ayrıca Tiffany & Co. adlı bir mücevher şirketinde iki yıl boyunca yönetim kurulu üyeliği yaptı ve şu anda küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Diğer bir haberde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni düzenlendiği belirtiliyor. Nureddin Nebati, görevi Mehmet Şimşek'e devretti.

Nebati, konuşmasında AK Parti'nin kuruluşundan bu yana hizmet etmeyi ve ülkeye eserler kazandırmayı en temel vazife olarak gördüklerini belirtti. Ayrıca, Mehmet Şimşek'in yeni dönemde başarılı olacağına inandığını ifade etti ve dua etti.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

İş insanı Hafize Gaye Erkan 1982 yılında doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni ikincilikle, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü 26. olarak kazandı ve Boğaziçi Endüstri Mühendisliği bölümünü rekor puanla birincilikle tamamladı.

Dünyaca ünlü Stanford, Princeton, Boston, Cornell, California başta olmak üzere 9 üniversiteden burs teklifi aldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme