Türkiye'nin ilk Tekstil Bienali İzmir'de açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uluslararası Tekstil Bienali'nin açılışını yaptı. Başkan Soyer, tekstil sektörünün İzmir için anlamına değinerek,...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uluslararası Tekstil Bienali'nin açılışını yaptı. Başkan Soyer, tekstil sektörünün İzmir için anlamına değinerek, 'Tarihi 8 bin yıl öncesine uzanan ilk dokuma araçları da İzmir'in bu özelliklerini yansıtıyor. Hareketli ticaret hayatı ve çok renkli, çok kültürlü yapısıyla sanat üretiminde de İzmir, Akdeniz'in en özgün şehirlerinden biri olmuş' dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye ve dünya sanat tarihine adını yazdıracak Uluslararası Tekstil Bienali'nin açılışını yaptı. Küratörlüğünü sanatçı Nihat Özdal'ın yaptığı Uluslararası Tekstil Bienali'nin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Başkan Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer ile birlikte sergilenen eserleri tek tek inceleyerek, sanatçılardan bilgi aldı. 24 Kasım'a kadar açık olacak sergilerde 17 farklı ülkeden 57 katılımcı yer aldı. Eserler Kültürpark'taki Atlas Pavyonu ve Pakistan Pavyonu'nun yanı sıra Kemeraltı'nda Agora Antik Kenti, Etz Haim Sinagogu ve Alga Çikolata Fabrikası'nda da sanatseverlerle buluşacak.

İHA

Bakmadan Geçme