Yaz makyajı nasıl yapılır

Makyaj bazını seçerken silikon yapılı ürünlerden uzak durmalıısınız. Bunun sebebi silikon yapılı bazlar gözeneklerinizin pürüzsüz görünmesini...

Makyaj bazını seçerken silikon yapılı ürünlerden uzak durmalıısınız. Bunun sebebi silikon yapılı bazlar gözeneklerinizin pürüzsüz görünmesini sağlarken onları tıkaması ve diğer yapıdaki ürünlerden ağır hissettirmeleridir.Fondöten normal zamanda dahi cildinize ağır geliyorsa yalnız değilsiniz! Yazın fondöten sürmek adeta işkence halini alıyor. Bu sebeple yapıları daha hafif olan BB/CC krem türündeki ürünlere ya da renkli nemlendiricilere ağırlık vermelisiniz bu dönemde. Bu ürünleri seçerken yağ bazlı olmamasına dikkat etmelisiniz. Bunun sebebi de yazın sıcağı ve nemiyle birleştiğinde yağ içeren bazı ürünlerin sivilcelenmeye sebep olabilmesi.

Kapatıcıların çoğu pudralı bir yapıya sahip olurlar ki göz altlarınıza dolmasınlar. Fakat bu yapıdaki ürünler genelde yazın göz altlarınıza dolar ve ağırlık yaparlar. Bu yüzden tercihinizi çok yoğun pudralı bir yapısı olmayan ve hafif ürünlerden yana kullanmalısınız.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme