Yazar-okur buluşmaları devam ediyor

Beydağ İlçe Halk Kütüphanesi tarafından 53. Kütüphane Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında şair ve araştırmacı yazar...

TAKİP ET

Beydağ İlçe Halk Kütüphanesi tarafından 53. Kütüphane Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında şair ve araştırmacı yazar İbrahim Kiraz, geçtiğimiz cuma sabahı Beydağ Atatürk Ortaokulu Toplantı Salonu'nda ortaokul öğrencileriyle, öğleden sonra da Misak-ı Milli Toplantı Salonu'nda Beydağ Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Beydağ Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek söyleşiler yaptı.

Beydağ Kütüphane Müdürü Şevki Kayaturan yazarı şöyle tanıttı: 'İbrahim Kiraz, bir emniyet mensubudur. 1954 yılında Sivas'ın Kangal ilçesinde doğdu. İlkokulu doğduğu yerde okumuş, Adana'da liseyi bitirmiş ve daha sonra İstanbul Etiler Polis Okulu'nu bitirerek emniyet teşkilatına katılmıştır. Menemen Güvenlik Büro Amirliği'nde, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Nazilli Güvenlik Amirliği'nde çalışmıştır. 2003 yılında emekliye ayrılmıştır. Dernekler, kurumlar ve siyasi partiler, basın, yayın, halkla ilişkiler konusunda uzmandır. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Fakültesi mezunudur. İbrahim Kiraz mesleğinin yanı sıra sanatla edebiyatla ilgilenmiş şiir ve edebi yazılarla adını duyurmuştur. Meseleyi gereği geniş halk kitleleriyle ilgilenmiş, bilgiler ve araştırmalar yapmıştır. Yaptığı araştırmaları en çok efeler üzerinde olmuştur'

İbrahim Kiraz, basılı 40 farklı kitabından bazılarını öğrencilere tanıttı: Sevgiler Ölmesin (şiir),Sevginin Dili (Sesi),Yaslı Şehir. Efsaneler Diyarı Ege, Masalcı Dede, Ege'de Yanan Gül ve dört ciltten oluşan Milli Mücadele Bir Destan Demirci Mehmet Efe kitabını tanıtarak kitaplarını imzaladı.

Kiraz, kitaplarını özellikle masa başında oturup yazmadığını, eserinin binasını kurarken adım adım köyleri, kasabaları, mahalleleri, dağlarda olayların geçtiği yerleri gezip birçok arşivi inceledikten sonra Efeler konusunda geniş bir araştırma sonunda kitaplarını yazdığını söyledi. Dört ciltten meydana gelen Demirci Mehmet Efe kitabını Beydağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sunullah Desticioğlu ve Beydağ Anadolu İmam Hatip Müdürü Sami Akkuş'a imzaladı.

Kütüphane Müdürü Şevki Kayaturan  ve Halk Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu ile birlikte Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü'yü makamında ziyaret eden yazar İbrahim Kiraz, kitapları ve çalışmaları hakkında kaymakama bilgiler verdi ve dört ciltten oluşan Demirci Mehmet Efe kitabını imzalayarak kendilerine takdim etti.  Beydağ Kaymakam Gürkan Üçüncü de Kiraz'a çalışmalarında başarılar diledi, kendisinin de okumayı, araştırmayı, tarihi çok sevdiğini bu kitapları da en kısa sürede okuyacağını söyledi.

Bakmadan Geçme