YSP’li Sancar: Kürt düşmanlığıdır

Yeşil Sol Parti Milletvekili (YSP) Serhat Eren, düzenlenen basın açıklamasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Süregelen ve...

TAKİP ET

Yeşil Sol Parti Milletvekili (YSP) Serhat Eren, düzenlenen basın açıklamasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Süregelen ve devam eden Kobani Davası üzerine açıklamalarda bulunan Vekil Eren, 'Bilindiği üzere 2014'te IŞİD barbarları Kürtleri soykırıma uğratmak, yerlerinden etmek için Rojava'ya saldırmıştı. O dönemde hepimiz dönemin iktidarı AKP ile ilişkiler içindeydik. Partimiz ve halkımız IŞİD ile ilişkisini kesmesi için Rojava'ya insani koridorun açılmasını beklerken, aksine AKP ve dönemin Cumhurbaşkanı 'Kobani düştü düşecek' söylemiyle birlikte beklentini ortaya koyarak aynı zamanda Kürtler nezdinde büyük bir infiale yol açacak sözler sarf etmiştir' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kobani Davası'na gönderdiği 'Müdahil olma' talepli dilekçesine ilişkin açıklama yapan YSP'li Eren, 'Diyanet gönderdiği dilekçeyle savcılık rolüne soyulmuş. Haksız ve hukuksuz davayı, haklı olarak gösterme çabası içerisine girmiştir. Yönetimin bu yaklaşımı ve gönderdiği dilekçe, yayımlanan katliam fetvalarının bir benzer ve devamı niteliğindedir' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 'Kobani Kumpas Davası'nda yargılanan arkadaşlarımızla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mahkemeye sunduğu dilekçe tek kelime ile Kürt düşmanlığıdır, iktidarın çıkarları doğrultusunda dini araç sallaşmaktır. Diyanet tarafından verilen bu IŞİD'vari fetvayı reddediyoruz' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme