Apple’ın yeni iPhone 15 serisi tanıtımı yaklaşıyor

  Türkiye saatiyle akşam 20.00’de başlayacak olan etkinlik, YouTube üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Telefonun tanıtımı öncesinde...

Apple’ın yeni iPhone 15 serisi tanıtımı yaklaşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye saatiyle akşam 20.00’de başlayacak olan etkinlik, YouTube üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Telefonun tanıtımı öncesinde ise sızdırılan bazı özellikler ve detaylar merak konusu.

Telefon hakkında önceden sızdırılan özelliklerin doğrulanıp doğrulanmadığına dair spekülasyonlar yapılırken, en dikkat çeken iddialardan biri, iPhone 15 serisinin sesliye ya da sessize alma işlevini sağlayan anahtarın yerini “eylem düğmesi”nin alacak olmasıydı.

Geçen yıl benzer bir durum yaşanmış ve Spigen adlı şirket, bu tür sürprizleri bozarak telefonun özelliklerini önceden paylaşmıştı. Şimdi ise yine Spigen, iPhone 15 serisiyle ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Spigen X hesabı üzerinden paylaşılan görselde, sesli/sessiz anahtarının yerini alacak olan “yapılandırılabilir eylem düğmesi”ne gönderme yapılıyor.

Bu yeni eylem düğmesinin, özellikle iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde yer alması bekleniyor. Bu değişiklik, kullanıcılara daha fazla özelleştirme ve işlevsellik sunma amacı taşıyor gibi görünüyor.

Haber Merkezi