Ayak egzersizleri nelerdir

Ayaklarınız yere düz basacak şekilde bir sandalyeye dik oturun. Parmaklarınızı yerde tutarak topukları kaldırın. Sadece ayak...

Ayak egzersizleri nelerdir

Ayaklarınız yere düz basacak şekilde bir sandalyeye dik oturun. Parmaklarınızı yerde tutarak topukları kaldırın. Sadece ayak parmaklarınız yere değdiğinde durun. Topuklarınızı indirmeden önce bu pozisyonda 5 saniye bekleyin.

İkinci aşama için, topuklarınızı kaldırın ve sadece ayak başparmağının ve ikinci ayak parmaklarının uçları yere değecek şekilde parmak uçlarınızda durun ve 5 saniye bekleyin.

Ayak başparmağında geniş bir hareket aralığı sağlamak önemlidir. Bu egzersiz dar ayakkabılardan kaynaklanan hareket kısıtlamasını önlemek için oldukça faydalıdır. Ayaklarınız yere düz basacak şekilde bir sandalyeye dik oturun. Bacak bacak üstüne atarak çalıştıracağınız ayağın boşlukta olmasını sağlayın. Elinizi kullanarak başparmağınızı nazikçe yukarı, aşağı ve yana doğru uzatın. Parmağınızı beşer saniye boyunca her bir pozisyonda bekletin. Diğer ayağa geçmeden önce 10 kez tekrarlayın.

HABER MERKEZİ