Aydın'da haşeratlara karşı dijital dönem

Aydın'ın Söke ilçesinde Tarım Müdürlüğü ile İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (İPUD) tarafından ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde...

Aydın'da haşeratlara karşı dijital dönem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın’ın Söke ilçesinde Tarım Müdürlüğü ile İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (İPUD) tarafından ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde tarlalarda pamuğun haşeratlara karşı gelişim sürecini takip etmek için dijital tuzaklar kuruldu.

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü İyi Pamuk Uygulamaları Derneği ile müşterek proje ile ortak yürütülen dijital kameralı tuzak kurum çalışmaları tamamlandığını belirterek bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada”Yeşilyurt çizgili yaprak kurdu ve yaprak kurduna karşı kurulan ve aynı zamanda iklim şartlarını da takip edebileceğimiz kameralı tuzaklarımızın kurulumu ve aktif edilmesi ile; Savuca, Sazlı, Özbaşı, Sarıkemer, Cumhuriyet, Serçin Mahallelerinki pamuk alanlarının sezon boyunca takibi teknik ekip tarafından yapılacaktır. Cihazlardan elde edilen veriler üreticilerimizin ve teknik ekibimizin cep telefonlarına aplikasyonlar indirilerek anlık durum bağlantıları ile takip edilebilecektir” ifadeleri kullanıldı.

iha