Ayhan Kökmen cinayetinde azmettirici Birol Yağcı'ya 36 yıl hapis!

Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Birol Yağcı, 'Kamu Görevlisini Tasarlayarak Öldürmeye Azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış...

Ayhan Kökmen cinayetinde azmettirici Birol Yağcı'ya 36 yıl hapis!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Birol Yağcı, “Kamu Görevlisini Tasarlayarak Öldürmeye Azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Birol Yağcı’nın olayda azmettirici olduğuna ve suçu planladığına kanaat getirdi.
Mahkeme sürecinde, Birol Yağcı’nın oğlu İlhami Palaz ve Uğurcan Yağcı’ya, “Canınızı sıkan varsa vurun gitsin. Ben size içeride bakarım. Ne olacak size, ben arkanızdayım. Kafanızı boş yere yormayın, vurun öldürün. Size çatan olursa sıkın, silahlar arabada” dediği öne sürülmüştü. Ayrıca, Birol Yağcı’nın cinayet öncesinde Ayhan Kökmen’e, “Benim oğlum yanlış yapmaz, ne yapmışsa doğru yapmıştır. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Silahla tehdit şeklinde bir olay yok. Silah da yok, tüfek de yok” şeklinde ifadeler kullandığı belirtilmişti.
Ödemiş’te büyük yankı uyandıran cinayet davasında verilen kararın ardından, mahkeme dosyası Yargıtay’a taşınacak ve süreç Yargıtay’ın incelemesinden geçecek.