Baskılardan kaçıp Yunanistan’a sığınma talep ettiler

Turgay Kılıç / Yenikiraz.com Bir grup Türk vatandaşı Türkiye’deki siyasi ve diğer baskılar nedeniyle ülkeyi terk...

Baskılardan kaçıp Yunanistan’a sığınma talep ettiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgay Kılıç / Yenikiraz.com

Bir grup Türk vatandaşı Türkiye’deki siyasi ve diğer baskılar nedeniyle ülkeyi terk etmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.

Sosyal medya üzerinden birçok kullanıcı tarafından paylaşılan videoda 48 yetişkin, 2 bebek ve 5 çocuğun da aralarında bulunduğu 56 kişi, soğuk hava şartlarında çöp poşetleriyle ısınmaya çalışarak, Yunanistan’ın Orestiada’da bölgesinden sığınma talebinde bulundu. Birçok sosyal medya platformunda paylaşılan videoda şu ifadeler kullanıldı:

“Karşı tarafa geçtik, mağdur ve zor durumdayız herkes ıslandı. Hava soğuk. Yunan Hükümeti’nden siyasi sığınma talep ediyoruz.” denildi.

https://twitter.com/Freeman36644062/status/1668125477129551872

Çekilen videoda kendini Saliha Karaca olarak tanıtan kişi ise “Yunanistan’a sığınmak için geldik, 56 kişiyiz. 12 Haziran sabah 6 sularında buraya geldik. Ormanlık bölgede bekliyoruz. 5 çocuğumuz ve 2 bebeğimiz var. Acil olarak sığınma talebinde bulunuyoruz” diye yardım talebinde bulundu.

Do not push back those who took refuge in Greece from the Erdogan dictatorship.

Μην στείλετε πίσω όσους κατέφυγαν στην Ελλάδα από τη δικτατορία Ερντογάν.@Refugeegr @UNHCRGreece@RefugeeSupportE @GreekAsylum@HellenicLeaders @hellenicpolice@social_platform @hrw pic.twitter.com/8CcDpWLdv0

— Bilâl Akdoğan (@Bakdogan_) June 12, 2023