Bazı fırıncılar kendi inisiyatifleriyle fiyatları artırdı

Sözcü gazetesinin haberine göre, İTO ve Esnaf Odası’na bağlı fırıncılar, İstanbul’da satılan ekmek fiyatlarına yüzde 33-40...

Bazı fırıncılar kendi inisiyatifleriyle fiyatları artırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sözcü gazetesinin haberine göre, İTO ve Esnaf Odası’na bağlı fırıncılar, İstanbul’da satılan ekmek fiyatlarına yüzde 33-40 aralığında bir zam talebiyle çalışmalarına devam ediyor.

Ancak son günlerde çeşitli ilçelerde birçok fırında, 6 liradan satılan 240 gram ekmek, 230 grama düşürülerek fiyatı 8 liraya yükseltildi. Bazı fırıncılar, 200 gram ekmeğin 5 liradan 7 liraya çıkarılmasını, 240 gram ekmeğin ise 230 grama düşürülerek 8 liradan satılmasını talep ediyor.

Esnaf Odası’na bağlı fırıncılar, bu taleplerini resmi olarak iletmelerine rağmen henüz olumlu bir yanıt alınmadı. İTO’ya bağlı fırıncılar ise gelecek hafta yapılacak temmuz ayı meclisinde ekmek kilogram fiyatının 25 TL’den 35 TL’ye çıkması yönünde bir zam teklifi sunmayı planlıyor.

Bu zam teklifiyle birlikte, 200 gram ekmeğin 5 liradan 7 liraya, 240 gram ekmeğin ise 230 grama düşürülerek 8 liraya yükseltilmesi talep edilecek. Fırıncılar, bu zam teklifinin büyük olasılıkla kabul edileceğini bekliyor.

Haber Merkezi