Bornova'da 7/24 temizlik dönemi
Bornova Belediyesi yeni araç yatırımları ve baştan aşağı yenilediği Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi ile daha temiz...
Bornova Belediyesi yeni araç yatırımları ve baştan aşağı yenilediği Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi ile daha temiz bir ilçe hedefiyle çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor. 3 vardiya olarak 7 gün 24 saat çalışan ekipler atık toplama konusunda tek bir günü bile boş geçmiyor.Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yaptıkları yatırımlar ve çalışmalar sayesinde daha temiz bir ilçe yarattıklarını söyledi.
Bornova Belediyesi temizlik alanında yaptığı çalışmalarla fark yaratıyor. 333 kişilik kadrosu ile 3 vardiya sistemine göre çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğü 7 gün 24 saat aralıksız hizmet veriyor. Bu sistemle her bir çöp konteyneri haftada 7 kez boşaltılıyor.
Günlük 10 bin noktadan 480 ton evsel atık, 180 ton çuvallı moloz toplanıyor. Üzerinde adresleme sistemi bulunan konteynerler aksilik yaşanmaması için sokak ve konteyner sıra numarası ile takip ediliyor.
4 BİN 160 SOKAKTAN ATIK TOPLANIYOR
11’i eski köy yerleşimi olmak üzere ilçe sınırları içerisindeki toplam 45 mahallede bulunan ve toplam uzunluğu 1.086 kilometre olan 4.160 sokağa 41 çöp kamyonu, 10 süpürme aracı, 34 diğer hizmet aracı ve iş makineleriyle temizlik hizmeti veriliyor.
İlçe genelindeki 9.694 çöp konteyneri ile 80 moloz konteynerinden yılda 173 bin ton evsel atık, 66 bin ton moloz atığı toplanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Temizlik İşleri Şantiyesi’ne kurduğu Katı Atık Transfer İstasyonu sayesinde zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlanırken 2019 yılında satın alınan yeni temizlik araçları daha temiz bir Bornova için her gün 5.050 kilometre yol kat ediyor.
Bornova Belediyesi atıkların toplanması sokak ve caddelerin temizlenmesinin yansıra, hem çevrenin korunması hem de ekonomiye katkı amacıyla yeniden kullanılabilir atıkların dönüştürülmesine yönelik çalışmalar da yürütüyor. Bu kapsamda 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirilen kağıt- karton, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil ürünleri, pil, akümülatör, floresan lamba, elektrikli ve elektronik ekipmanlar, atık ilaç, bitkisel atık yağlar, hacimli atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler lisanslı firmalara teslim ediliyor. Aynı zamanda sıfır atık ve önemi konusunda bilgilendirme çalışmalarının da yapıldığı Merkez’de kurulan Atık Sanat Atölyesi’nde atıklar sanata dönüştürülüyor.
DAHA İŞLEVSEL BİR ŞANTİYE
İdari işler binası, tamir atölyeleri ile çalışanların kullandığı duş ve tuvalet gibi alanların tamamen yenilenerek çalışma koşullarının daha da iyileştirildiği şantiyede günlük 90 konteyner yıkanarak dezenfekte ediliyor, 40 konteyner ise tamir edilerek boyama işlemi yapılıyor.
Göreve gelir gelmez kiralama modeli yerine satın alma modeline geçerek Temizlik İşleri Müdürlüğünün araç filosunu tamamını yüklediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bunun yansıra Temizlik İşleri Şantiyemizi de adına yakışır bir görünüme kavuşturarak daha işlevsel bir hale getirdik. Böylece çalışanlarımızın motivasyonunu da arttırdık. Tüm bu yatırım ve çalışmalar birçok ilden daha büyük olan Bornovamızı daha temiz bir ilçeye dönüştürme hedefimize kısa sürede ulaşmamızı sağladı. Temizlik konusunda vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst seviyede tutmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kurdu.
Haber Merkezi