Bozalan İncir Festivalinde renkli görüntüler

Festival çerçevesinde Bozalan'da sahne alan Türk sanat müziğinin sevilen ismi Muazzez Ersoy, gençlerin gözdesi Murat Dalkılıç...

Bozalan  İncir Festivalinde renkli görüntüler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Festival çerçevesinde Bozalan’da sahne alan Türk sanat müziğinin sevilen ismi Muazzez Ersoy, gençlerin gözdesi Murat Dalkılıç ve Oğuz Görceğiz, birbirinden güzel şarkılarını davetlilerle birlikte söyledi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Çiftçilerimizin emeğini 4’üncü Bozalan İncir Festivalimiz ile taçlandırdık. Bu yıl 435 dekar alanda yaklaşık 350 ton incir hasadı bekliyoruz” dedi.

Menemen Belediyesinin ‘İncir Tadında Festival’ sloganıyla 4.’sünü düzenlediği Bozalan İncir Festivali,İzmir ve Menemen’den gelen on binlerce vatandaşı ağırladı. Festival, kortej yürüyüşü ile başladı. Festival kurdelesi, Bozalan İmam Hatibi Ahmet Şimşek’in okuduğu dua sonrası kesildi. Stantları tek tek dolaşan protokol, ardından Menemen’in güçlü sesi Oğuz Görceğiz’in güzel şarkılarını dinledi. Ardından da Menemen Belediye Halk Oyunları ekibinin gösterisini ilgiyle izledi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın ev sahipliği yaptığı festivale, İzmir ve Menemen halkı yoğun ilgi gösterdi. Festivalde, yöre halkının açtığı stantlarda üretici ve tüketici aracısız buluşma imkanı buldu. Bozalan sokaklarına kurulan stantlarda üreticiler, incir ve incirden elde ettikleri ürünlerinde satışını gerçekleştirdi. Vatandaşlar da hem alışveriş yaptı hem de festival alanında yapılan etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Çocuklar da açılan çocuk atölyelerinde gönüllerince eğlendi.

İHA