Buca Belediyesi’nde neler oluyor?

Oda Tv’de yer alan habere göre Büyükşehir Meclis üyesi Serkan Kalmaz’ın babası Hüseyin Kalmaz'ın, esnaftan farklı...

Buca Belediyesi’nde neler oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oda Tv’de yer alan habere göre Büyükşehir Meclis üyesi Serkan Kalmaz’ın babası Hüseyin Kalmaz’ın, esnaftan farklı fiyatlar talep ederek Pazar yerinde tezgâh verdiği ve ödeme yapan pazarcı esnafından kendi hesabına para gönderilmesini istediği iddia edildi.

İddiaya göre esnaf bu durumdan rahatsızlık duyunca tezgâh paralarını yine belediyede şoför olarak çalışan arkadaşının hesabına yatırılmasını istedi.  

Pazar yerinde ilk kez tezgâh açmak isteyen esnaf tezgâh kurmak için ‘’kayıt dışı’’ para ödemesi gerektiğini öğrenince Buca Pazar yeri esnafı isyan etti. 

28 Mayıs Genel Seçimleri öncesi pazarcılar ödedikleri paraların fazla olduğunu ve kayıt dışı ödemeler yaptıklarını fakat her yaptıkları ödeme dekontuna ‘’Tezgâh Parası’’ notunu düşerek Hüseyin Kalmaz’ın hesabına gönderdiklerini söyleyerek belediye yetkililerinden yardım istediler. 

CHP’li Meclis üyesi Serkan Kalmaz olayla ilgili şöyle konuştu;

‘’Ben Muhalif bir siyasetçiyim. CHP’liyim bu partide iki dönemdir (10) yıl Meclis üyesiyim fakat CHP’li Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a karşı siyaset yapıyorum. Bizim kendi ekibimiz var. Ben pazarcı esnafından alınan paralarla ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Beni bir gazeteci arkadaş aradı ondan sonra babam Hüseyin Kalmaz’la görüştüm. Kendisi kayıtsız bir paranın alınmadığını partililer bazen öncelik istiyor ben de mevzuata uygun şekilde yapılması gerektiğini anlatıyorum kişilere yıllardır diyerek cevap verdi ‘’ dedi.

CHP Meclis Üyesi Serkan Kalmaz 2019 yılında kendisi hakkında birçok şikayet nedeni iddiası ile Başkan Erhan Kılıç tarafından Buca Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınmıştı. 

Haber

Haber Merkezi