Buca'da Metrosu'nda istasyon inşaatları öncesinde ağaçlar geçici olarak taşınıyor

Hasanağa Bahçesi, Çamlıkule ve Dokuz Eylül istasyonlarının yapım çalışmalarının yapılacağı yeşil alanlardaki ağaçları korumaya alan Büyükşehir...

Buca'da Metrosu'nda istasyon inşaatları öncesinde ağaçlar geçici olarak taşınıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hasanağa Bahçesi, Çamlıkule ve Dokuz Eylül istasyonlarının yapım çalışmalarının yapılacağı yeşil alanlardaki ağaçları korumaya alan Büyükşehir Belediyesi,  Atatürk Parkı’ndaki ilk ağacı özel tekniklerle yerinden sökerek Barış Manço Ağaçlandırma Alanı’na dikti. Ağaçlar inşaat çalışmaları öncesinde titizlikle taşınacak. Sökülen ağaçların bir kısmı kentteki yeşil alanlara, bir kısmı ise inşaat tamamlandığında eski yerlerine dikilecek.

İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metro hattında çalışmalar son hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusu-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek Buca Metrosu’nda tünel kazılarının başlayabilmesi ve istasyonların inşa edilebilmesi için şantiye alanlarındaki ağaçlar koruma altına alınmaya başladı. Çalışmaların başlayacağı Hasanağa Bahçesi İstasyonu bölgesinde yer alan Atatürk Parkı’nda ilk ağaç budanarak özel teknikle yerinden çıkartıldı. Bu işlemin ardından ağaç, benzer koşulları barındırması nedeniyle Barış Manço Ağaçlandırma Alanı’na dikildi.

Haber Merkezi