Çaylı Ortaokulu Zeka Oyunları Turnuvasında

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği İzmir Akıl ve Zekâ Oyunları Projesi (İZOP) kapsamında Akıl ve Zekâ Oyunları Öğrenci Turnuvaları Ödemiş ilçe elemeleri 15.10.2024 tarihinde 80.Yıl Efe İlkokulunda gerçekleştirildi.

Çaylı Ortaokulu Zeka Oyunları Turnuvasında

Düzenlenen turnuvada ilkokul,ortaokul ve lise öğrencileriReversi, Mangalave Pentago kategorilerinde yarıştılar. Akıl ve Zeka oyunları Projesi (İZOP)  ile öğrencilerin taktik, zekâ, muhakeme gücü, problem çözme becerisi gibi yetenekleri geliştirmeleri hedefleniyor.

Düzenlenen turnuvada Çaylı Ortaokulu 7.Sınıf öğrencisi Mehmet Şen, Pentago kategorisinde Ödemiş İlçe 1.si oldu. Mehmet ŞEN, elde ettiği bu başarı ile İzmir’de yapılacak olan İzmir Akıl ve Zekâ Oyunları Projesi (İZOP) İl finalinde ilçemizi temsil etmeye katılmaya hak kazandı.

Çaylı Ortaokulu 7.Sınıf öğrencisi Gülsena TURAN, Reversi turnuvasında Ödemiş İlçe 2.si olurken, Çaylı Ortaokulu 7.Sınıf öğrencisi Emin KUŞLU ise Mangala kategorisinde Ödemiş İlçe 4.sü olmuştur.
Okul Müdürü Alp Tekin KÜÇÜK yaptığı açıklamada: “Her sene kazandığımız başarılara bu senede yenisini ekleyen okulumuz öğrencileri bu senede zeka oyunlarında ilçede adından söz ettirmiş oldu.  Bu başarıların kazanılmasında emeği geçen öğrenci ve başta Müdür Yardımcımız Mustafa APPAK olmak üzere öğretmenlerimizi kutluyoruz.” dedi.