CHP İl Başkanı Aslanoğlu: Aç tavuk kendini darı ambarında sanır

yenikiraz.com yazarından Turgay Kılıç’ın haberine göre CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, DYK ve katılımcıları selamlayarak...

CHP İl Başkanı Aslanoğlu: Aç tavuk kendini darı ambarında sanır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

yenikiraz.com yazarından Turgay Kılıç’ın haberine göre; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, DYK ve katılımcıları selamlayarak “28 Mayıs’tan sonra AKP ve yalakaları topyekûn bir savaş başlattılar. CHP’yi TV’lerde tartışmaya başladılar. Muhalefette kim varsa iktidarı zulmü altında. Kim kafasını kaldırıyorsa terörist damgasıyla bastırmak istiyorlar. 960 haftadır süren Cumartesi annelerine bile tahammülleri yok. Seçilmiş milletvekillilerin Meclise gelmesine tahammülleri yok. CHP’yi yıpratacaklarını sanıyorlar. Yüz yıldır olduğu gibi CHP dimdik ayaktadır, ayakta kalmaya devam edecektir” dedi.

‘İlçe başkanlığımızın yüzde 80’i yenilendi’

CHP’li Aslanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün burada bizi Çiğli ilçemizi iki yıl yönetecek ilçe başkanımızı, il delegelerimizi seçeceğiz. İlçe başkanlığımızın yüzde 80’i yenilendi, değişti. İlçe bakanlığımızda görevlerini kardeşlerine devrettiler. Bizler bu kongrelerde yenileniyoruz. Bizler yenilenirken AKP’nin yandaş kanallarında ayar vermeye çalışıyor. CHP’de değişimin nasıl olacağına CHP’nin üyeleri ve delegeleri karar verir. Kimse CHP’ye ayar vermeye kalkmasın. Kimse sizin adınıza karar vermeye kalkmasın.”

‘AKP belasından kurtarma fırsatı elimize geçmişti, maalesef olmadı’

“Bugün kürsü var, kürsüyü kullanın. Ben, size uzun uzun AKP’nin ülkeyi getirdiği durumu anlatmak istemiyorum. Burası kongredir. Enflasyonu da, hayat pahalılığına da biliyorsunuz. Muhalefet söz hakkı verilmediğini de biliyorsunuz. Ve ülkenin yaşanmaz hale geldiğini de biliyorsunuz. Bunları değiştirmek için elimize bir fırsat geçti. 14 Mayıs’ta ülkeyi AKP belasından kurtarma fırsatı elimize geçmişti, maalesef olmadı.

Cumhurbaşkanının meydan meydan gösterdiği montaj kasetleriyle baş edemedik. Ama tüm suçu yalana, dolana, kasette bulmayacağım. Bizimde eksikliğimiz var. Burada nasıl eksikliklerimizin olduğunu konuşma zamanı. Partinin konuşacağız ve tartışılacağı yer ilçe kongreleri ve tartışma kurullarıdır.”

‘Kol kola, omuz omuza çıkacağız’

“Neyin değişmesini istiyorsanız, açıkça belirtin. Sizin önerilerinizi tek tek not alacak Divan arkadaşlarımız var. Her bir öneriniz tek tek konuşulacak. Eğer 16 Eylül’de il kongremiz olacak, 15’inde de aynı alanda uzun uzun tartışacağımız alan haline getireceğiz. Bugün bildiğim kadarıyla Çiğli’de ortak bir listede uzlaşılmış gözüküyor. Bu 100 yıllık çınarı bilir ki, 1-2-3-4 aday da yarışsaydık kol kola, omuz omuza çıkacağız. Yarın sabahtan itibaren omuz omuza, gece gündüz yerel yönetimler için çalışacağız. Bugünden sonra da hep birlikte olacağız. Çiğli’de bu seçimi kazanacağız. Bu kentte 30 yıldır iktidarız. Siz bakmayın, AKP ve diğer partilerin TV’lere çıkıp 10 belediye kazanacağız demelerine, aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. İzmir’in 30 ilçesinde CHP bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız. ”

9 Eylül bildiğiniz gibi CHP’nin partimizin 100 yılıdır. Çiğli’ye ve İzmir’e yakışır şekilde kutlayacağız. 16’sında ise Türkiye’ye güçlü mesajlar vereceğiz” diyerek Buca İlçe seçimi için yola çıktı.

HABER MERKEZİ