CHP Milletvekiline tepkiler büyüyor

CHP’li Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kürsüye gelerek Hacivat ve Karagöz’ün oyununa Türkiye’de yaşanan...

CHP Milletvekiline tepkiler büyüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kürsüye gelerek Hacivat ve Karagöz’ün oyununa Türkiye’de yaşanan ekonomik durumu uyarladı.

Hacivat’ın Karagöz’e “Senin fiyatlardan haberin var mı?” demesi üzerine “Yarım kilo kuru pasta alayım dedim. Pastanede fiyatları görünce arkama bakmadan kaçtım?” dedi.

Karagöz’ün cevabını ise şu şekilde aktarıyor CHP’li Kayışoğlu, “Boş geldin demedim Hacı cav cav, hoş geldin dedim. Ben de hastaneden bir şey istemedim. Doktor ultrason istedi, ben de randevu istedim bir yıl sonrasına gün verdiler” dedi.

TBMM’deki Hacivat ve Karagöz oyununa hastane randevularının ve fiyatlarının üzerinde duran Kayışoğlu’na bazı sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Bazı kullanıcılar TBMM’de yaşanan mizah oyununa “Dört dönemdir CHP Bursa milletvekilliği yapan Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun muhteşem liyakatı (!)… Mecliste Karagöz-Hacivat oynatan zihniyet bu ülkeyi yönetmeye talip..” dedi.

Dört dönemdir CHP Bursa milletvekilliği yapan Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun muhteşem liyakatı (!)…

Mecliste karagöz-hacivat oynatan zihniyet bu ülkeyi yönetmeye talip.. pic.twitter.com/Bq4VzllAwf

— Bişr'i Hafi ?? (@HafiUnal) June 7, 2023

Aynı durumla ilgili olumlu sözler sarf edenler ise, “Kürtçe müziği yasaklayanlarının yüzlerine karşı Kürtçe şarkı söylüyor. Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun yaptığı değerlidir” diyerek CHP’li Kayışoğlu’nun daha önceki TBMM konuşmasında Meclis’te Kürtçe konuşulmasının yasak olduğuna dikkati çekmek için hem yabancı bir şarkı hem de Kürtçe bir şarkı seslendirmişti.

https://twitter.com/atilcigim/status/1666210142180843520?s=20