CHP’de iç karışıklık: Ağzını mermiyle doldururum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni bir krizle gündeme geldi. Krizin dışarı...

CHP’de iç karışıklık: Ağzını mermiyle doldururum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni bir krizle gündeme geldi. Krizin dışarı taşmasıyla kırmızı alarm İzmir’den duyuldu.

CHP Balçova Belediyesi eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, üç dönem üst üste 15 yıl belediye başkanlığı yaparak 31 Mart 2019 yılı seçimlerinde yeniden CHP’den aday oldu. CHP’li Çalkaya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmesi üzerine adaylığı düşürüldü ve “Burası Balçova buradan çıkış yok” söylemini hükümete iletti.

OdaTV’den Gamze İşler‘in haberine göre, CHP Genel Merkezi ise bu duruma Ali Çalkaya’yı adaylıktan çekip, eşi Fatma Çalkaya’yı aday gösterdi. Bunun üzerine yönetim koltuğuna Fatma Çalkaya seçilse de CHP’nin perde arkasında ilçe yönetimindeki söz sahibinin Ali Çatalkaya’nın olduğu iddialarıyla çalkalanıyordu.

Listelerde kriz yaşandı

Politik hamlelerle karşı karşıya gelen Çalkaya ve CHP Genel Merkez Yönetimi’nde olduğu ifade edilen Ayhan Kindik, CHP Balçova delege seçimlerinde sık sık delege listelerinde iki listeyle yarıştılar.

Temmuz ayı ile geçen delege seçimlerinde iddialar üzerine Mehmet Ali Çalkaya, CHP’nin üyesi olduğu ve belediye başkanı gibi davrandığı ifade edilmesi krizleri de beraberinde getirdi.

Listelere de el alan Çalkaya, kırmızı alarmın çalmasına sebep oldu. Bunun üzerine Ayhan Kindik’i çağırarak “Listeyi çıkarmayın sizi delege yazacağız” söyleminin gizli tutulduğu ifadeleri yer aldı. Bu sebeple de Ayhan Kindik ve H.G. delegede yer almıyor.

Mermili tehdit

Balçova Belediyesi eski başkanı Ali Çalkaya, Ali Kindik’in 21 Temmuz’ saat 15:30 saatlerinde arayarak “Senin ağzını mermi doldururum, neredesin sen” dediği iddia edildi. CHP üyesi Çalkaya, yanına 4 kişiyi alarak Kindik’i darp ettiği belirtildi. Darp edilen Kindik, darp raporlarını kamuoyu ile paylaştı.

CHP’li Çalkaya’dan gelen özürleri kabul etmeyen Kindik, davasından vazgeçmeyeceğini ve adaletin kestiği parmağın acımayacağının altını çizdi.

Haber

Ayhan Kindik

Haber

Haber Merkezi