CHP’li Soyer’den ortak akıl çağrısı

YENİ KİRAZ/GÖKSU TEKİN Mobilya sektörünün buluşma noktası MODEKO-34. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Bahçe,...

CHP’li Soyer’den ortak akıl çağrısı

YENİ KİRAZ/GÖKSU TEKİN

Mobilya sektörünün buluşma noktası MODEKO-34. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Bahçe, ofis, yatak, baza, başlık ve tüm ev eşyalarının sergilendiği fuarda sektör katılımcıları deneyimlerini paylaştı. Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, “Hedefimiz mobilya sektörünü ilk beşe sokmak” dedi. Başkan Tunç Soyer, ortak akılın sektörel gelişimde mihenk taşı olduğuna vurgu yaptı.

AMACIMIZ İLK BEŞE GİRMEK

Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle,
Bildiğiniz üzere mobilya sektöründe en büyük payı Çin alıyor, sırasıyla Almanya, İtalya, Polonya ve Vietnam takip ediyor. Bu dört ülke mobilya ihracatında önde gelen ülkelerdir ve pasta payının yüzde elli ikisini oluşturur. Son aşamada ülkemizin mobilya sektöründe ihracatı arttı, ithalatı azaldı. Amacımız ihracatımızı dünya önünde ilk beşe sokmak.” dedi.

İZMİR’DE SEKTÖR HAVZASI SIKIŞIK

Gürle, “İzmir bazında mobilya sektörü Karabağlar, Kısıkköy ve Torbalı havzasında sıkışmış vaziyette. Sektörümüze 1970 yılından beri herhangi bir yatırım yapılmıyor, Karabağlar Sanayi Sitemiz kendi kendine oluşan bir iş alanı haline geldi. Buradan Kısıkköy Sanayi Sitesini faaliyete geçiren Rahmetli Çıkrıkçı’ya teşekkürü borç bilirim.
Vekilimiz Sayın Atila Kaya, Torbalı Havzasını uzun çabalar sonucu, 700 hektarlık alanı mobilya sektörüne kavuşturdu. Bu açılan alan uzun vadede İzmir Mobilya Sektörünü rahatlatacak.” diye belirtti.

Gürle, “Bu alan faaliyete geçtiğinde 6 bin vatandaşımız istihdam sağlayacak. Buradan sayın vekilime, bakanıma ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkürlerimi sunarım,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

BÜYÜMEK İÇİN ORTAK AKIL ŞART

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, “Mobilya ve dekorasyon sektörünün dünyaya açılan kapısı Modeko, dünyanın her yerinden katılan mobilya sektörü liderlerini buluşturuyor. Ülkemiz mobilya sektöründe çok büyük üretim ve ihracat potansiyeline sahip, bizim hedefimiz bu potansiyeli çok daha iyi yerlere taşımak. 2021 yılında bu sektör en yüksek sayıya ulaştı ve öyle de devam edecek. Ve bu rakam şu an 4.8 milyar liraya ulaştı. En büyük ihracatı 538.4 milyon dolarla Irak’a yaptık ve bunu Almanya, İsrail takip ediyor.
Bu şehir fuarlar şehri bu yüzden mobilya sektörünü tanıtmak ve genişletmek çok daha kolay.” dedi.

Soyer, bu sektörün ileri gitmesinde orta akıl yaratmanın çok büyük bir etkisinin olduğunu, ortak akılla hareket edilirse büyümenin, genişlemenin ve dolayısıyla başarının da artacağına vurgu yaptı. Ak Parti Milletvekilinin konuşmasında İnciraltı’nın çok önemli bir vizyon projesi sunduğunu söylemesine karşılık Soyer, vizyon projesine katılmanın mümkün olmadığını, ortak akıl işletilmeden çıkan planların geleceği aydınlatamayacağını söyleyerek konuşmasını bitirdi.