Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO’ya İsveç mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Dönem Komuta ve Kurmay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO’ya İsveç mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12. Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni’nde konuşma yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

MSÜ’nün bu gurur gününde sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Eğitimlerini tamamlayan tüm subaylarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Sizleri her açıdan her donanımlı şekilde yetiştiren ailelerinize, hocalarınıza, komutanlarınıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Bu sene 7. kuruluş yılını kutlayacak Milli Savunma Üniversitemiz eğitim müfredatıyla ihtiyacı olan vazife şuurunu sizlere zaten kazandırıyor.

Ödediğimiz nice ağır bedeller sonrasında ulaştığımız bu aşamayı ülkemizin geleceği adına çok kıymetli buluyoruz. Elbette yeterli değildir. Güncel şartlara ve yeni meydan okumalara kurumlarımız sürekli tekamül içinde olması gerekiyor.

Başarıyı sadece geçmişte ararsak yerinde saymaktan kurtulamayız. Değişim ve yenilenme ihtiyacının uzun soluklu olmanın bilinciyle hareket etmeliyiz.

2016 yılında başlayan dönüşüm daha uzun bir perfpektifle hızlandırılmasında ve olgunlaştırılmasında bir yarar vardır. Üniversitemizin bu günlere gelmesinde önemli rol oyanayan rektörümüzü ve ekibini bir kez daha tebrik ediyorum. Biz de bundan sonraki çabalarında da üniversite yönetiminin yanında olmayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin zaten çok güçlü olan askeri eğitim standardını yeni açılımlarla yeni kazanımlarla yükseltmeye devam edeceğiz.

Bizler 2 bin 232 yıl önce düzenli ordu kurmuş milletiz. Ordu-millet unvanını hak eden tek milletiz. Maziden atiye kurduğumuz köprünün sembollerinden biridir.

Tarih boyuca TSK sadece yurt savunmasında değil dünyada barış ve istikrarın korunmasında da önemli roller üstlenmiştir. Ordumuz nerede olursa olsun zorluklara rağmen büyük bir titizlikle yerine getirmiştir. TSK dünyanın en güvenilir ve en güçlü ordusu olarak yer alıyor.

Bize sığınan hiç bir mazlumu katillerine teslim etmedik. Barış ve istikrar ortamının yeniden inşası konusunda hep samimi çaba harcadık.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİK SÜRECİ

Bir süredir ülkemiz aleyhine yürütülen kampanyaları esefle karşılıyoruz. İttifakın geleceği adına endişe duyuyoruz. İttifakın açık kapı politikasını destekledik, destekliyoruz. Finlandiya’nın üyeliğine onay vererek ilkesel duruşumuzu ortaya koyduk. İttifakın temel değerlerine sadakat gösterecek herkesi bağrımıza basmaya hazırız. Türkiye’nin son 71 yılda NATO ittifakına yaptığı katkıları çok az müttefik yapmıştır.

Teröristleri himaye edenlere, terörle mücadelede gerekli tedbirleri almayanlara tepkimizi göstermeyi çekinmedik. Terörle demokrasi, terörle güvenlik, terörle insanlık yan yana duramaz. İttifakın özü karşılıklı güven ve dayanışma ikliminin tesisidir.

Türkiye terörle arasına mesafe koymayanlara nasıl onay verebilir? Madrid’de verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz.

Haber Merkezi