Demirdaşlar Suç Örgütüne Şafak Baskını

Kara para aklayan ve kendilerine hurdacı ve domates işçisi süsü veren suç örgütüne yönelik düzenlenen şafak...

Demirdaşlar Suç Örgütüne Şafak Baskını
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kara para aklayan ve kendilerine hurdacı ve domates işçisi süsü veren suç örgütüne yönelik düzenlenen şafak baskınında, özel harekât ekiplerinin de desteğiyle 12 şüphelinin 8 adresine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonun Detayları
Yapılan çalışmalar neticesinde, suçtan elde ettikleri gelirleri örgütlü olarak kendileri veya aile fertleri üzerine taşınır ve taşınmaz mal alarak akladıkları belirlenen “Demirdaşlar” suç örgütüne yönelik operasyonda;

– 4.3 kg altın,
– 2 adet ruhsatsız tabanca,
– Suçtan elde edildiği değerlendirilen 3.233.140,00 TL ele geçirildi.
– Yaklaşık piyasa değeri 140.000.000,00 TL olan 36 adet gayrimenkul ve 22 adet lüks motorlu araca el konuldu.

İzmir’de Rekor Kara Para Ele Geçirildi
El konulan kara para miktarının, İzmir’de bu zamana kadar Narkotik suçlarından kaynaklı tespit edilen en yüksek miktar olduğu belirlendi. Bu başarı, İzmir polisinin kara para aklama ile mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 12 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek. İzmir Polisi, suçla mücadelenin vatandaşların da desteğiyle kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

İzmir Polisinden Kararlılık Mesajı
İzmir Polisi, kara para aklayanlara karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla süreceğini ve vatandaşların bu süreçte gösterdiği duyarlılık ve iş birliğinin önemini vurguladı. İzmir Emniyeti, kentte huzur ve güvenliği sağlamak adına çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.