Dershane ücretleri yüzünden veliler kredi çekiyor

yeniizmir.com Yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasına kısa bir süre kala,...

Dershane ücretleri yüzünden veliler kredi çekiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

yeniizmir.com Yazarı Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasına kısa bir süre kala, üniversite sınavlarına girecek öğrencilerin aileleri, dershane arayışına girmiş durumda. Ancak yüksek ücretler, birçok aileyi düşündürüyor. İzmir’deki eğitim kurumlarından alınan bilgilere göre, 20 kişilik sınıflarda öğrenim görmek için ödenmesi gereken ücretler 40 bin ila 50 bin lira arasında değişiyor. Özellikle V.İ.P olarak adlandırılan 6 kişilik sınıflarda eğitim almak isteyenlerin ise 90 bin ila 100 bin lira arasında ücret ödemesi gerekiyor.

Birçok aile, çocuklarını üniversite sınavına en iyi şekilde hazırlamak istediği için, dershane ücretlerini karşılamak için çeşitli yollar arıyor. İsimlerini vermek istemeyen velilerden biri, ücretlerin ciddi şekilde artması nedeniyle çocuğunu dershaneye ancak kredi çekerek gönderebildiğini ifade etti. Aynı zamanda ev kirası gibi giderleri olan birçok ailenin çocuklarını dershaneye göndermenin zorluğu da ortaya çıkıyor.

Eğitim-Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin, ailelerin büyük fedakarlıklar yaparak çocuklarını dershaneye gönderdiğini belirterek, “Öğrenciler, okulların sınav, ödev baskısından kurtulup sınava rahat hazırlanmak için böyle bir yola başvuruyor. Durumu olan aileler çocuklarını dershaneye gönderiyor. Bu da devletin eğitimden elini çekmesi koşulları yaratıyor” şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal ise eğitim sisteminin sürekli olarak sınava endeksli olmasının nitelikli bir eğitimi ve fırsat eşitliğini sağlamayı zorlaştırdığını belirterek, öğrencilerin çok yönlü bilgi ve beceri kazandırıcı, kamusal, bilimsel ve nitelikli bir eğitim anlayışına ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Haber Merkezi