Devlet Bahçeli: Türkiyemiz ayak bağlarından tamamen kurtarılmıştır

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle '14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili genel seçim sonucunda milletvekili seçilen siz...

Devlet Bahçeli: Türkiyemiz ayak bağlarından tamamen kurtarılmıştır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle;

“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili genel seçim sonucunda milletvekili seçilen siz değerli arkadaşlarımı ayrı ayrı kutluyor, Gazi Meclisimize hoşgeldiniz diyorum. Ülkemize, milletimiz ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bugünkü toplantımızı yurt içinden ve yurt dışından takip eden tüm vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum. Bİldiğiniz gibi 14 Mayıs’ta yapılan milletvekilliğinin kesin sonucu 30 Mayıs’ta ilan edilmiştir.

3 Haziran 2023 tarihinde de sayın cumhurbaşkanımızın and içme töreni gerçekleştirilmiştir.

Parlamenter sistemin arıza çıkaran, sorun üreten mahsurları hepten giderilmiş, Türkiyemiz ayak bağlarından tamamen kurtarılmıştır. Çok açıktır ki bu başarı Türk milletinin kutlu iradesi ile tecelli etmiştir. Ülkemiz 3 Haziran 2023 tarihinden itibaren cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 2. dönemine başlamıştır. Önümüzdeki dönem Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşma dönemidir.

Milletin sözü üstüne söz, iradesi üstüne bir irade olamayacaktır. Türk milleti 14 Mayıs’ta ve 28 Mayıs’ta dosta güven düşmana korku salmıştır.

Türk milleti kaderine, geleceğine ve muhteşem varlığına sahip çıkma başarısını göstermiş, zilletin defterini dürmüştür.

MHP, toplamda 5 milyonun üzerinde oy sayısı ve yüzde 10.7 oy oranına sahip olmuştur. Elde ettiğimiz bu sonuç başarıdır ve saygındır. Hiç şüpheniz olmasın ki yerimizde sayamayız. Daha fazlasına talip olmalı ve bunun için emek harcamalıyız. 4 Eylül 2021 tarihinden itibaren 2023’e hazırlandık, Türk milleti bizi mahçup etmedi.

Haklarını teslim etmeden, onların gönüllerine girmeden hiçbir sonuç alınamaz. Defalarca uyardım. ‘Güvenme dostuna saman doldurur postuna’ dedim. Vekillik kapan kendi evine gitti.

Bir zamanlar hasbelakder aramızda bulunup tefrika ve tevzirat imalatından başka bir işe yaramayanların davamız üzerinden at pazarlığı ve siyaset cambazlığı yapmayı cüret etmeleri öncelikle kendi acziyetleri ve çürümeleridir. Bizim çürüklerle yolumuz da yönümüz de ayrıdır.

Bakınız daha birkaç gün önce Ankara’yı sel götürdü, mazgallar tıkandı, araçlar sular altında kaldı, vatandaşlarımız mağdur oldu, her yer göle dönüştü. Ama CHP’li belediye başkanı meydan meydan dolaşarak asıl görevini unutmuş, şehrini yüzüstü bırakmıştır. Emanete tıpkı İBB Başkanı gibi ihanet etmiştir. Ankara’ya çivi çakılmadı, belediye hizmetleri uzun zamandır askıya alındı. 14 Mayıs akşamı bu iki belediye başkanı, beşinci sınıf bir çadır tiyatrosunda gösteriye çıkarak ‘kazandık’ diyorlardı ama sorumluluklarını taşıdıkları kentlerine kaybettirdikleri herkes anlamış oldu.”

Haber Merkezi