Doğa harikası longoza ziyaretçi akını

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesine geçtikten sonraları toy ortak görünüme munsap Acarlar Longozu'na bu yaz 85 bin...

Doğa harikası longoza ziyaretçi akını
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesine geçtikten sonraları toy ortak görünüme munsap Acarlar Longozu’na bu yaz 85 bin ziyaretçi antre yaptı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi çeşidinden toy ortak görünüme kavuşturulan Acarlar Longozu’na bu yaz 85 bin ziyaretçi antre yaptı. Peyzaj, mevki düzenlemeleri ile lokal mahsul adanmış merkezi, hediyelik yük ofisi ve kafeterya üzere içtimai tesislerin nitelik katmış olduğu longoz kentin yıldız sahasında bu yaz en baş döndürücü yeğleme edilen gezinsel düzlük oldu. 7 buçuk kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin yegâne zerre halindeki en derinliğine longoz bulunan Acarlar Longozu, geçtiğimiz sene büyükşehir belediyesi uhdesine geçmişti. Büyükşehir çeşidinden doğallığına dokunca gelmeden yeniden sona yenilenen longoz, toy görünümüyle evcil ve ecnebi nice turistin mihrak noktası oldu. 74 fasile ile dünyada eşsiz tanıdık 3 endemik bitkininde toprak almış olduğu 187 tür nebat ve 226 taksonu, 215 ayrımlı kuş, 22 sürüngen, 36 memeli, 6 balık türünün yaşamış olduğu longozda ziyaretçiler 1 buçuk kilometrelik ahşap ilerleyiş parkurunda tabiat harikasını yakından inceleyebiliyor.

Haber

Kaynak: IHA