Doktorlar güvende değil

Sağlık alanında şiddetin, yoksulluğun tırmanmasıyla doktorlar kendilerini güvencesiz hissettiklerini belirtiyor. Son zamanlarda klinikte ve hastanelerde doktorlara...

Doktorlar güvende değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık alanında şiddetin, yoksulluğun tırmanmasıyla doktorlar kendilerini güvencesiz hissettiklerini belirtiyor. Son zamanlarda klinikte ve hastanelerde doktorlara yönelik şiddet, hakaret ve küfürlerin artmasıyla kendilerini güvende hissetmeyen hekimler, çareyi yurtdışına gitmekte buluyor.

Almanya’ya giden doktorların bir araya gelerek fotoğraf çektirmesi ise gündem olmuştu. Bunun üzerine fırsatı bulan doktorların, teknisyenlerin ve asistanların yanı sıra; öğrenciler de eğitimlerini yurtdışındaki denk okullarında tamamlamaya gayret gösteriyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekimlerin yoksulluk, umutsuzluk ve şiddetin tırmandığı Türkiye’de kendi güvenceleri için ‘İyi Hal Belgesi’ aldıklarına işaret ediyor. 2012 yılında 27 başvurunun yapıldığına işaret eden TTB, son 11 yılın ilk 8 ayındaki dağılımı paylaşarak Ağustos ayının da ilk defa 300 bariyerinin aşıldığına işaret etti.

Yapılan başvurulara dikkatlice bakıldığında ise, Ağustos ayı için ‘İyi Hal Belgesi’ başvuruları yapan doktor sayısının 1964’e yükseldiği görülüyor.

TTB, Konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, “İktidar eliyle derinleştirilen yoksulluğa, umutsuzluğa ve tırmandırılan şiddete karşı; haklarımız için bir kez daha ‘Emek Bizim Söz Bizim’ deme zamanı!” diyerek doktorlara güvencenin verilmesini talep ediyor.

Haber

Haber Merkezi