Emeklilere müjde: Aylıklar ve ikramiyeler erken ödenecek!

Türkiye’deki SGK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri için sevindirici bir haber var. Bayram nedeniyle emekli...

Emeklilere müjde: Aylıklar ve ikramiyeler erken ödenecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’deki SGK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri için sevindirici bir haber var. Bayram nedeniyle emekli maaşları normal tarihinden önce verilecek ve ayrıca bayram ikramiyeleri de yatırılacak.

SGK emeklileri her ayın 17’si ile 26’sı arasında yaşlılık aylığını alıyor. Bağ-Kur emeklileri ise her ayın 25’i ile 28’i arasında emekli aylığını hesaplarında görüyor. Memur emeklileri ise maaşlarını ayın 1’i ile 5’i arasında alıyorlar.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, SGK kapsamında gelir ve aylık alan emeklilerin haziran dönemi aylıkları ile bayram ikramiyeleri, 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında sadece 5 gün içinde ödenecek. Bu, emeklilere bayram tatili öncesinde ekonomik olarak rahat bir dönem sağlayacak.

Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alan emekliler için ise haziran dönemi maaşları ile bayram ikramiyeleri aynı gün, yani 22 Haziran tarihinde yatırılacak. Bu da Bağ-Kur emeklilerine bayrama girmeden önce maddi destek sağlayacak.

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise temmuz ayı aylık ödemeleri ile ikramiyelerini 23 Haziran tarihinde alabilecekler. Bu durum, Emekli Sandığı emeklilerinin de bayram döneminde maaşlarını ve ikramiyelerini erken alabileceği anlamına geliyor.

Haberde ayrıca, emeklilik, ölüm ve sürekli iş göremezlik aylığı alanların bayram ikramiyelerinden yararlanabileceği belirtiliyor. Ancak ikramiyeden faydalanmak için emeklilik maaşının bu ay itibariyle bağlanmış olması gerekiyor. Bu çerçevede, EYT’liler de bayram ikramiyesi ödemelerinden faydalanabilecekler.

Son olarak, emekli aylığı başvurusu yapmış ve aylık bağlama işlemi tamamlanan kişilerin bayram ikramiyelerini alabileceği ifade ediliyor. Ödeme tarihine yetişmeyenler ise işlemlerini tamamladıktan sonra ikramiyelerini alabilecekler.

Haber Merkezi