En çok ödül alan 5 film!

1.THE LORD OF THE RİNG: RETURN OF THE KİNG – YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: KRALIN DÖNÜŞÜ (2003) –...

En çok ödül alan 5 film!

1.THE LORD OF THE RİNG: RETURN OF THE KİNG – YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: KRALIN DÖNÜŞÜ (2003) – IMDB: 9.0 (11 ÖDÜL)

“The Lord of the Ring: Return of the King”, ünlü yazar J.R.R Tolkien’in romanından uyarlanılmış filmdir. Film, Orta Dünya’nın kurgusal versiyonunda geçer ve üç filmin son filmini Peter Jackson üstlenmiştir.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Görsel Efekt dahil olmak üzere 11 dalda Oscar kazandı.

  1. BEN – HUR (1959) – IMDB: 8.1 (11 ÖDÜL)

“Ben – Hur”, Lew Wallace’ın romanından esinlenilmiştir. Film, İsa’nın yaşadığı dönemde Romalıların hüküm sürdüğü bir Orradoğu ülkesinde geçer. Filmin ünlü yarış sahnesi sinema tarihinin en unutulmaz sahnelerinden biri olarak kabul edilir.

Ben-Hur, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dahil olmak üzere 11 dalda Oscar ödülü kazandı.

  1. TİTANİC (1997) – IMDB: 7.9 (11 ÖDÜL)

“Titanik”, James Cameron’ın yönettiği, Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’in başrollerini paylaştığı tarihteki gerçek bir olaydan uyarlanan romantik dram filmidir.

Film, RMS Titanic adlı lüks geminin 1912 yılındaki faciasını konu alır. Titanic; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Özgün Şarkı ve En İyi Görsel Efekt dahil olmak üzere 11 dalda ödül kazandı.

  1. THE LAST EMPEROR – SON İMPARATOR (1987) – IMDB: 7.7 (9 ÖDÜL)

“Son İmparator” Çin’in son imparatoru olan Pu Yi’nin hayatını konu alan 1987 yapımı bir filmdir. Film; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Tasarım dahil 9 ödül kazandı.

  1. WEST SİDE STROY – BATI YAKASININ HİKAYESİ (1961) – IMDB: 7.6 (10 ÖDÜL)

“West Side Story”, Arthur Laurents, Leonard Bernstein ve Stephen Sondheim tarafından yaratılan bir Broadway müzikalinden uyarlandı.

Film; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Özgün Şarkı dahil olmak üzere 10 ödül kazandı.

HABER MERKEZİ