Engelsiz Üniversite Dokuz Eylül

Dokuz Eylül Üniversitesi  Yükseköğretim Kurulunca düzenlenen '2023 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri'nde büyük bir başarıya imza atarak Engelsiz...

Engelsiz Üniversite Dokuz Eylül
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dokuz Eylül Üniversitesi  Yükseköğretim Kurulunca düzenlenen ‘2023 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nde büyük bir başarıya imza atarak Engelsiz Program Nişanı kategorisinde 9 Program Nişanı alarak Türkiye 1.’si, Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kategorisi çerçevesinde ise 20 bayrak alarak Türkiye 3’üncüsü oldu.

Yönetime geldiğimiz ilk günden bugüne kadar vicdanlardaki engellerin kalkması gerektiğini düstur edindik diyen Rektör Nükhet Hotar “Bu ödüller ve nişanlar kentimizin, ülkemizin kazanımıdır. Engelsiz bir üniversite olduğunu göstermek için ‘Kitabımın Sesi Ol’, ‘Eylül Bebekler’, ArtıBiz Kafe gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde bu yıl yakaladığımız başarı, geçmişte yaptığımız çalışmalarımızın ne kadar doğru olduğunu kanıtlamış oldu. Araştırma Üniversitemizde yatırımlarımızı hayata geçirirken özel gereksinimi olan mensuplarımızın taleplerini her zaman dikkate aldık. Öğrencilerimize engelsiz bir eğitim ortamı sunmak için farklı engel gruplarına yönelik çalışmalar yaptık. Bilimsel etkinliklerimizde, programlarımızda, bilgilendirme faaliyetleri ve sağlık hizmetlerimizde özel gereksinimi olan birey ve mensuplarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu gösterdik. Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Engelsiz Üniversiteler Ödüllerini son derece önemsiyoruz” dedi.
Haber merkezi