EYT’liler ayakta

EYT’lilerin emeklilik için 5 bin prim değerindeki talebi yinelendi. Sosyal medya üzerinden #İlkiş5BinveKısmiOlmalı hashtagıyla bir araya...

EYT’liler ayakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EYT’lilerin emeklilik için 5 bin prim değerindeki talebi yinelendi. Sosyal medya üzerinden #İlkiş5BinveKısmiOlmalı hashtagıyla bir araya gelen 1.3 milyon EYT’li, mağdur olduklarını ifade ediyorlar.

EYT çözülmedi” diyen EYT’liler, “Ortada, kökten çözülmeyen ve yarım bırakılan EYT meselesi var. 99 Öncesi haklarından tastamam verilmediği, eksik çıkarılan yasayı tamamlamak üzere; İcra Makamından 5 bin Prim ve kısmi Emeklilik Haklarımızı iade edilmesini bekliyoruz,” dediler.

TAGIMIZ
??#İlkİş5BinveKısmiOlmalı

Ortada, kökten çözülmeyen ve yarım bırakılan EYT meselesi var.

99 öncesi hakların tastamam verilmediği, eksik çıkarılan yasayı tamamlamak üzere;

İcra Makamından,
5000 Prim ve Kısmi Emeklilik Haklarımızın iade edilmesini bekliyoruz. pic.twitter.com/1C8uTHvVGE

— Murat KILIÇ ®️ (@muratkilics) June 5, 2023

‘Sözler tutulmadı’

Sabah saatlerinde sosyal medyada bir araya gelen EYT’liler, binlerce tweet atarak bazı politikacılar ve hükümet yetkililerini etiketledi.

“1999 yılı öncesinde iznimiz olmadan bizlerden alınan haklarımızı geri istiyoruz. ABO, İNTİBAK, 5000 prim ve kısmi ödemlerin keyfi yapılan yüzde 15 emekli maaşı zammı konularının acil çözülmesini istiyoruz” diyen EYT’liler, talepleri yerine gelene dek mücadelelerini sürdüreceklerini belirtiyorlar.

Haber

Haber Merkezi