Gençlerin yüzde 63'ü başka ülkede yaşamak istiyor

Raporda, öğrenci olan katılımcıların yüzde 23,7'si kaliteli bir eğitim aldıklarını, yüzde 60,4'ü ise eğitimlerinden orta derece...

Gençlerin yüzde 63'ü başka ülkede yaşamak istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Raporda, öğrenci olan katılımcıların yüzde 23,7’si kaliteli bir eğitim aldıklarını, yüzde 60,4’ü ise eğitimlerinden orta derece memnun olduğunu belirtti.

Gelecekte en önemli hedefinin iyi bir hayat yaşamak (yüze 46,7) olduğunu belirten gençlerin yüzde 63’ü imkân olsa başka ülkede yaşamak istiyor. Gençlerin ilk sırada tercih ettikleri ülkeler Almanya ve ABD. Başka ülkede yaşama isteğinin en önemli nedenleri arasında yüzde 47,8 ile yaşam koşullarını yükseltme isteği gelirken ikinci önemli neden olarak yüze 20,7 ile o ülkelerde daha çok özgürlük olduğu düşüncesi geliyor.

EKONOMİDEN ŞİKAYETÇİ

“Türkiye ekonomik olarak az gelişmiş-gelişmekte olan bir ülkedir diyenlerin oranı yüzde 73, Türkiye’nin şu anki ekonomi politikaları başarısızdır diyenlerin oranı ise yüzde 80,6’dır. Türkiye’deki ekonomik durum kötüdür diyenlerin oranı yüzde 86,2, Türkiye’deki gelir dağılım eşit değildir ve dengesizdir diyenlerin oranı yüzde 88,7 olarak kaydedildi.

Türkiye’de çok fazla işsizlik vardır diyenlerin oranı yüzde 84,6, tüketimim konusunda kendimi sınırlandırdım, tüketimimi azalttım diyen gençlerin oranı ise yüzde 84,4.

BESLENME ZORLUĞU

Raporda, katılımcılardan öğrenci olanların yüzde 23,7’sinin kaliteli bir eğitim aldıklarını, yüzde 60,4’ünün ise eğitimlerinden orta derece memnun olduğunu belirttiği kaydedildi. Rapora göre, öğrenci olan gençlerin yüzde 61,3’ü eğitimlerini sürdürürken ekonomik açıdan zorluk çektiğini,  yüzde 50,4’ü eğitim masraflarını, yüzde 42,2’si iletişim (internet-telefon) giderlerini, yüzde 55,4’ü ise beslenme giderlerini karşılamakta zorluk çekiyor.

MUTSUZ

Araştırmaya katılanların yüzde 17,3’ü kendini “mutlu” olarak tanımlarken kendini “mutsuz” olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 30,1, “orta derecede mutlu” olduğunu ifade edenlerin oranı ise yüzde 52,5 oldu.

PARLAMENTER SİSTEM

Türkiye için, parlamenter sisteminin daha uygun olduğunu düşünen gençlerin oranı yüzde 74,3 olarak kaydedildi. Gelecekte Türkiye’yi bekleyen sorunlar olduğunu düşünen yüzde 98,3 oranındaki gençler ilk sırada gelen sorunun ekonomi olduğunu düşünüyor.