Gereli Kooperatifi'nde üretim durdu

2005 yılında kurulan Gereli Kooperatifi 2020 yılına kadar düzenli bir şekilde işletiliyordu fakat 2020 yılından sonra...

Gereli Kooperatifi'nde üretim durdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2005 yılında kurulan Gereli Kooperatifi 2020 yılına kadar düzenli bir şekilde işletiliyordu fakat 2020 yılından sonra kooperatifte ilerleme durdu ve kooperatif yavaş yavaş çökmeye başladı. İyi yönetilemeyen kooperatifte üyeler mağdur edilmiş durumda. Yönetimden ise bir açıklama gelmedi. Mustafa Gerçek yönetiminde olan kooperatifin üyeleri  bir an önce alacaklarının ödenmesini ve kooperatifin eski günlerdeki gibi tekrar üretime başlamasını istiyor. Edinilen bilgilere göre kooperatif yönetiminin çekilen kredilerle kooperatifi zor duruma düşürdüğü ve ödenemeyen kredilerden dolayı kooperatif mallarına haciz geldiği bildirildi. Kooperatif bünyesinde bulunan şarküteriler ise başka firmalara devredildi.

Gereli Kooperatifi üyeleri şunları söyledi:

Piyasada meydana gelen değişiklikler de üretimin zayıflamasında etkili oldu bu durum kooperatifi de etkiledi. Halk tedirginleşti güven kaybı yaşandı kooperatif yönetimi tekrardan seçilecek kooperatifin düzelmesi hepimizin en büyük temennisi.Çünkü bu kooperatifin 306 üyesi var ve birçoğunun içeride alacağı var bunlar çözülebilecek konular biraz çalışmamız lazım. En büyük sıkıntı Kooperatif başkanının üyeleri suçlaması zaten güvensizlik başladıkooperatif başkanı şarküterilerin bir tanesini satın aldı duyumlarla kimseyi suçlamak istemiyoruz ama bize hiçbir şekilde yönetimden açıklama gelmedi üyeler olarak hiçbir şekilde bilgimiz yok.

Haber

Kooperatifin neden battığını tam olarak bilmiyoruz ama Ödemişte açılan dükkanların cüzi bir rakam ile satıldığı söz konusu biz işletmelerin o rakamlara satılmış olmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. İki tane işletmenin bir milyon yüz bin TL’ye satıldığını öğrendik ama doğruluk payı nedir bilmiyoruz gerçek rakamları evrak üzerinde görmedik bizim zararımızı kim ödeyecek ayrıca biz kooperatif üyelerinin hakkı neden verilmedi yetkililerden açıklama bekliyoruz. Bu kooperatif bu hale gelmemeliydi bu köyde birçok üreticini kooperatiften alacağı var insanlar hep mağdur kaldı. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor.

Sabriye Bedel/yenikiraz.com