Gölcük Mahallesinde Sivrisinek Sorunu

Ödemiş'in Gölcük Mahallesi sakinleri, sivrisinek sorunundan dolayı günlük yaşamlarının ciddi şekildetkilendiğini belirtti. Mahallede yaşayan vatandaşlar, sivrisineklerin...

Gölcük Mahallesinde Sivrisinek Sorunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ödemiş’in Gölcük Mahallesi sakinleri, sivrisinek sorunundan dolayı günlük yaşamlarının ciddi şekildetkilendiğini belirtti. Mahallede yaşayan vatandaşlar, sivrisineklerin artan sayısı nedeniyle dışarı çıkmakta zorlandıklarını ve yetkililerden acil çözüm beklediklerini ifade etti.Gölcük’te yaşayan bir vatandaş, son iki gündür sivrisinekler yüzünden evden çıkamadığını dile getirdi. Bu durumun, mahalle sakinlerinin hem fiziksel hem de psikolojik sağlığını olumsuz etkilediğini belirten vatandaşlar, yetkililerden daha etkili tedbirler alınmasını talep etti.

Konu ile ilgili olarak yetkililerle yapılan görüşmelerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iki ekip tarafından her hafta düzenli olarak ilaçlama yapıldığı açıklandı. Yetkililer, her hafta cuma günü gündüzleri taban ilaçlaması yapıldığını, çöplük ve durgun su alanlarının hedef alındığını belirtti. Ayrıca, her hafta cumartesi gecesi ULV şekliyle gece ilaçlaması gerçekleştirildiğini ifade ettiler. Ancak Gölcük Mahallesi sakinleri, mevcut ilaçlama çalışmalarının yetersiz olduğunu ve sivrisineklerin hala ciddi bir sorun teşkil ettiğini söylüyor. Vatandaşlar, daha sık ve etkili ilaçlama yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda yetkililerin daha duyarlı olmasını talep ediyor. Mahalle sakinleri, sivrisinek sorununun çözülmesi için yetkililerin daha kapsamlı ve etkili tedbirler almasını bekliyor.