Greve destek büyüyor

İzmir’de Demiryol-İş Sendikası emekçileri pazartesi 05.00 itibarıyla greve çıktı. Bölgede toplu ulaşımda kalan ESHOT, dolmuş ve...

Greve destek büyüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de Demiryol-İş Sendikası emekçileri pazartesi 05.00 itibarıyla greve çıktı. Bölgede toplu ulaşımda kalan ESHOT, dolmuş ve taksilere yoğunluk artarken işe gitmek isteyen vatandaşlar isyan etti.

Metro duraklarının başlangıcı olan Evka3 ve Fahrettin Altay istasyonlarının yanı sıra diğer istasyonlarda yoğunluk başladı. Metroların çalışmadığını öğrenen vatandaşlar, otobüslerle gelmeye çalıştı ve yoğunluk sebebiyle sıkışarak, üst üste binerek gitmek istedikleri yerlere ulaşmaya gayret ettiler.

Greve destek geldi

Demiryol-İş Sendikası emekçilerinin başlattığı greve Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir şubesi “Hakkı olanı almak için mücadele eden metro ve tramvay işçilerinin yanındayız. İBB ‘ye bağlı metro ve tramvay işletmelerinde çalışan işçiler bu sabah itibarıyla greve çıktılar” diyerek destek verdi.

TKP İzmir İl Örgütü, İzmir’de greve çıkan Demiryol-İş Sendikası üyelerinin kararına yeşil ışık yakarak, şunları ifade aktardı:

Hayat pahalılığının alıp başını gittiği ülkemizde işçilerin yoksulluk sınırının altındaki ücret artış talebi bile İzmir Büyükşehir Belediyesinin başkanı olduğu işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) tarafından uygun görülmemiş.

Bir kamu hizmeti olan toplu ulaşımı ticari faaliyet gibi yönetince böyle oluyor demek ki: İşçilerin insanca yaşayabileceği bir ücret talep etmesi uygunsuz görülebiliyor. Biz İzmirliler de Büyük Şehir Belediyesi’nin patron kibri yüzünden toplu ulaşımdan neredeyse mahrum kalıyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi işçilerin haklı taleplerini kabul etmeli, İzmirlilerin sabahtan bu yana yaşadığı mağduriyeti derhal sonlandırmalıdır. TKP İzmir İl Örgütü.”

Haber

Desteğe TÖP de katıldı

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İzmir Şubesi, “Ekmek, onur, adalet yoksa Grev Var!” diyerek “İzmir Metro A.Ş. işçileri bu sabah greve başladı. Metro ve tramvaylarda hayat durdu. Belediye işçisi, insanca yaşam, onurlu bir toplu sözleşme istiyor. 

Yaşasın grev, yaşasın direniş!” denildi.

Haber

Ekmek, onur, adalet yoksa GREV VAR!
İzmir Metro AŞ işçileri bu sabah greve başladı.
Metro ve tremvaylarda hayat durdu.
Belediye işçisi insanca yaşam, onurlu bir toplu sözleşme istiyor!
Yaşasın grev, yaşasın direniş! pic.twitter.com/NowhX8wLq8

— TÖP İzmir (@izmirtoplumsal) July 31, 2023

Haber Merkezi