Hakan Peker'den Belediye Başkanı adaylığı

Bir Efsane, Ateşini Yolla, İlla ki, Karam ve Kelimeler Yetmez gibi şarkılarıyla ünlenen 62 yaşındaki şarkıcı...

Hakan Peker'den Belediye Başkanı adaylığı

Bir Efsane, Ateşini Yolla, İlla ki, Karam ve Kelimeler Yetmez gibi şarkılarıyla ünlenen 62 yaşındaki şarkıcı siyasete atılıyor. Sanatçı, 7 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde memleketi Safranbolu’da belediye başkanı adayı olacak.

“KENDİMİ ŞANSLI GÖRÜYORUM VE İDDİALIYIM”

Adaylık kararıyla ilgili açıklama yapan Hakan Peker, “UNESCO’nun tarihi miras kenti o anlamda yapabileceğimiz çok şey var. Kendimi şanslı görüyorum ve iddialıyım. Bugüne kadar benim yaşadıklarım,vizyonum, gördüğüm yerler, o kadar güzel şeyler var ki.Bunları çok rahat aktarabileceğimi düşünüyorum. Belediye başkanı olmak gibi bir niyetim de yoktu açıkçası fakat Safranbolu olunca konu harekete geçmem gerektiğini düşündüm” şeklinde konuştu.

“MEVZUAT İZİN VERDİKÇE MÜZİĞİMİ DEVAM ETTİREBİLİRİM”

Safranbolu’yu tercih etme nedenini de açıklayan Peker, “Anne tarafından oralıyım, benim vatanım” derken seçim vaatlerinin başında şehre 30-40 milyon turist getirmek olduğunu söyledi. Şehri popüler yapmak istediğini söyleyen sanatçı, “Ne kadar çok popüler yaparsak Safranbolu’yu o kadar çok canlılık gelecektir ve orası Karadeniz’in incisi haline gelecektir. Konserler verebilirim, mevzuat izin verdikçe sanatımı ve müziğimi devam ettirebilirim” diye konuştu.

Haber Merkezi