Hamileyken kanser tedavisi gördü, oğlu Deniz'i sağlıkla kucağına aldı

Hamileliğinin 7. ayında 2. evre meme kanseri teşhisi alan  Sema Günalay, hamileyken kemoterapi görerek  tek bir...

Hamileyken kanser tedavisi gördü, oğlu Deniz'i sağlıkla kucağına aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hamileliğinin 7. ayında 2. evre meme kanseri teşhisi alan  Sema Günalay, hamileyken kemoterapi görerek  tek bir saç teli bile dökülmeden 4 ay önce Deniz adında erkek bebeği dünyaya getirdi.

İzmir’de yaşayan ve 7 yaşındaki bir çocuk sahibi olan Sema-Serdal Günalay çifti, ikinci çocuk haberiyle büyük sevinç yaşadı.

Sema Günalay’ın mutluluğuna, hamileliğin 7. ayında  2. evre meme kanseri teşhisi alan Günalay için hemen tedavi programı hazırlandı. Hem anneye hem de bebeğe zarar gelmemesi için hazırlanan programda, uygun dönemde anneye kemoterapi tedavisi uygulandı. Bebeği Deniz’i 4 ay önce sağlıkla dünyaya getiren Günalay, doğumdan 2 hafta sonra kemoterapiye yeniden devam etti. Son kemoterapisine bebeği ve eşiyle gelen anne Günalay, gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan tedavi sürecinde Günalay’ın saçlarının dökülmemesi için kafa derisi soğutma sistemi de uygulandı.

Hastanın kemoterapi tedavisinde saçlarının dökülmemesi için kafa derisi soğutma sistemini uyguladıklarını belirten Dr. Almuradova, şöyle konuştu: “Genç bir anne, evde bir kızı var ve şimdi de yeni doğan bir bebeği var. Bu dönemde hastanın psikolojisi için çok önemli olan saç dökülme probleminin yaşamaması adına kafa derisi soğutma sistemi de kullandık ve böylece hiçbir saç kaybı yaşanmadan, tabiri caizse saçının bir teline bile zarar gelmeden en güzel şekilde tedaviyi tamamladık. Cerrahisini de yaptıktan sonra hasta kontrollerine devam edecek. Hormon pozitif meme kanserinde koruyucu maksatlı hormonoterapi de kullanılıyor. Bu ilaçlarla birlikte hastanın 3 ayda bir kontrolleri devam edecektir. Hastaların kontrollerini düzenli bir şekilde devam etmesi çok önemli.”
Haber merkezi