HDP’li Beştaş: Ankara’da saray böyle istiyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Eş Başkanı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın...

HDP’li Beştaş: Ankara’da saray böyle istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Eş Başkanı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın tutukluluğu hakkında konuştu. HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da koğuş arkadaşı olan Mızraklı, yıllardır Edirne Cezaevinde tutuluyor.

‘Bir iftiracının beyanı gösteriliyor’

HDP’li Beştaş, “Selçuk Mızraklı’nın hiçbir suç işlemediğini, ceza davasına konu olacak hiçbir fiilinin olmadığını en iyi savcılar biliyor ve Diyarbakır halkı biliyor.

Kendisi Edirne cezaevinde kendisi çok önemli açıklamalar yaptı.

Şunun sadece kamuoyunun bilesini istiyorum. Kendisi hakkındaki ‘En önemli delil olarak, bir iftiracının beyanı gösteriliyor.’ Ve o kadının verdiği ifadelerle ilgili tüm dosyalarda aklanma sonucu çıktı, çünkü yalan söylediği ortaya çıktı. Bu dosyada da yalan söylüyor” dedi.

‘Efendileri öyle istiyor’

AK Parti iktidarının aldığı tutuklama kararını siyasi olduğuna dikkati çeken Beştaş, şunları aktardı:

“Yaratılan delillerle yüz binlerce halk iradesi rehin tutuluyor. Mahkeme ise TCK, Uluslararası Hukuk’u tanımadan tekrar tutukluluk halinin devamına karar verdi. Çünkü efendileri öyle istiyor.

Ankara’da saray böyle istiyor. AKP ve MHP, yerel seçime giderken; belediye başkanlarının dışarıda değil, içeride rehin olarak tutulmalarına devam edilmesini istiyor.

Süleyman Soylu, seçim döneminde yanlışlıkla değil; bilerek ve isteyerek aslında bir meseleyi bir kez ‘suç uydurdum, talimat verdim, deliller icat ettim ve belediye başkanlarını görevden aldım. Yerlerine de vali ve kaymakamları atadım’ dedi.

İşte AKP-MHP ittifakı yanındaki yeni figüranlarla, partilerle bu ülkeyi böyle yönetmeye devam etmek istiyor. Halkların Demokratik Partisi ve Yeşil Sol Parti olarak, bunlara hiçbir zaman eyvallah demedik. Demokratik hak özgürlükleri açısından ne gerekiyorsa bunları kullanmaya devam edeceğiz.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanımız Selçuk Mızraklı bir iftiracının yalan beyanları ile rehin tutulmaya devam ediyor! pic.twitter.com/fNL3wXYgoz

— DEM Parti (@DEMGenelMerkezi) June 12, 2023

Haber Merkezi