Hedef gösterilen baro avukatı beraat etti

İzmir Adliyesi 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, yönetim kurulu...

Hedef gösterilen baro avukatı beraat etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Adliyesi 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, sayıda avukatın yanı sıra Fransa, Belçika ve Hollanda barolarından hukukçular da duruşmayı izledi.
Genel Kurulda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ye yönelik kimyasal silah kullandığına dikkati çeken avukat Aryen, hasta tutukluların da yaşamlarına müdahale edildiği üzerinde durdu.
Sosyal medyada kendisi hakkında yapılan eleştiriler üzerine dava edilen İzmir Barosu Avukatı Aryen Turan, “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçuyla 18. Ağır Ceza’da yargılaması görüldü.
Savcı, “Sanık hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmamakla beraber yardım ettiği iddiasıyla iddianame düzenlense de yaptığı konuşmada bir iddia ya da söylemden yok içinde bir kanaat barındırdığı görülüyor. Konuşmanın örgüte yardım etme kapsamında olmadığı, sanığın fiililerinin kanunda suç olarak görülmediğinden dolayı beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” diyerek mütalaasını sundu.

Haber

Merkez medyanın kendisini hedef gösterdiğine değinen Avukat Turan, “Bir avukat olduğumu ve ifade verilmesi gerekiyorsa verebileceğimi söyledim. Ama linçin büyümesi nedeniyle iki hafta sonra savcı hakkımda gözaltı kararı verdi. Gözaltı sonrası savcı 2 günde bir iddianame hazırladı. Bunun bu kadar hızlı olmasının sebebi yargının hızlı olması değil savcının dosyadan kurtulmak istemesiydi. Beraat edeceğimi biliyordum. Geriye dönüp baktığımda hatırlayacağım tek şey arkamdaki bu kalabalık olacak” dedi.
Haber Merkezi