Hepsinin ayrı ölçüsü var

Yazın susuzluğuna en iyi gelen şeylerden birisi de hiç şüphesiz meyvelerdir. Uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi tavsiye...

Hepsinin ayrı ölçüsü var

Yazın susuzluğuna en iyi gelen şeylerden birisi de hiç şüphesiz meyvelerdir. Uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilen meyveler sağlık açısından da oldukça faydalı. Ancak sağlıklı olmalarının yanı sıra ne kadar tüketildiğine dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar belli bir miktarın üzerinde tüketilen meyvelerin bazı rahatsızlıklara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kişiye göre değişmekle birlikte günlük ortalama 2-3 porsiyon kadar karpuz tüketimini sağladığımızda, günlük C vitamini ihtiyacımızın büyük çoğunluğu karşılanmaktadır.

Hem sıcaktan bunalanların hem de tatlı ihtiyacını gidermek isteyenlerin bir diğer gözdesi olan kavun porsiyon kontrolünün zorlaştığı meyvelerden biridir. Günlük 2-3 porsiyon kavun tüketimi kişiye göre farklılık göstermekle birlikte günlük C vitamini ihtiyacını yüksek oranda karşılar. Aynı zamanda kavun, içeriğindeki potasyum sayesinde tansiyonun dengelenmesine katkı sağlar. Sağlığa birçok faydasının yanında kilo vermek isteyen ve diyabeti olan bireylerde günlük ihtiyaçlara uygun olarak, mutlaka porsiyon miktarının aşılmadan tüketilmesi önemlidir. Kavunun 1 porsiyonu (200 gram) 6 küçük üçgen dilime denk geliyor.

 Kırmızı üzümün kardiyovasküler hastalık riskini azaltan bir diğer etkisi ise resveratrol içeriği sayesinde kandaki nitrik oksit seviyelerini yükselterek pıhtılaşmayı engellemesidir.

“haber merkezi”