Her 8 erkekten biri bu riski taşıyor

Bursa'daki bir şirketin erkek çalışanlarıyla bir araya mevrut Hayat Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Penbegül, prostatın...

Her 8 erkekten biri bu riski taşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa’daki bir şirketin erkek çalışanlarıyla bir araya mevrut Hayat Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Penbegül, prostatın tanısı ve tedavisi dair detayları aktardığı seminerde, “Tüm dokunmabana türlerinde bulunduğu kabilinden kestanecik kanserinde de er kişileştirme otama açısından dirimlik ehemmiyet taşıyor. Son zamanlarda hızla gelişen teknolojinin gelişim göstermesi kararında er teşhiste ehemmiyetli evreler kaydedildi, bu sayede kestanecik kanserinden hayatını yitirenlerin sayısı azaldı. Prostatın belirtileri ise gereklilik hazırlamaya başlamada gecikme, gereklilik hızının düşmesi kısaca işemenin zayıflaması, gereklilik sonrası damlama ve çıtırbom rahatlama hissidir. Prostat zımnında kesif idrara çıkacak ve ansız tekâsüf bir müddet sonraları katlanılamaz bir vaziyete gelir” dedi.

Prostat kanserinin er tanılama konulabilen ve otama edilebilen bir maraz olduğunu, kestanecik kanserinin değişmez sebeplerinin bilinmediğini ve gözyaşı ilerledikçe riskin arttığını tamlayan Penbegül, bir numara adım akrabasında kestanecik kanseri görülenlerin bu kansere yakalanma riskinin gayrı bireylere uyarınca ağırbaşlı derecede arttığına ve 50 yaşından itibaren yılda bir defa PSA testi yapılmasının önemine özen çekti.

Kaynak: IHA